Ducati TK-01RR 2021 – Νέο enduro e-bike και η ανανεωμένη γκάμα ποδηλάτων


Η Ducati παρουσίασε τη γκάμα ηλεκτρικών ποδηλάτων της για το 2021, με αιχμή του δόρατος ένα εντυπωσιακό νέο e-enduro μοντέλο.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 23/11/2020

Η ιταλική εταιρεία συνόδευσε την παρουσίαση των νέων Panigale V4 SP και SuperSport 950 για το 2021 με τη γκάμα των ηλεκτρικών της ποδηλάτων που φέτος απέκτησε ένα νέο μέλος, κατευθείαν στην κορυφή της.

Ας δούμε τη γκάμα Ducati e-bikes για το 2021, η οποία κατασκευάζεται πάντα από τη Thok.

TK-01RR (στην κεντρική φωτογραφία)

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για χρήση enduro, ή e-enduro όπως το αποκαλεί η Ducati, μας έρχεται με κορυφαίο τεχνικό εξοπλισμό που υπόσχεται να τα βάλει επιτυχώς με οποιαδήποτε διαδρομή του ρίξεις στις ρόδες του, όσο δύσκολη και απρόσιτη να φαντάζει.

Ο ηλεκτροκινητήρας του είναι ο νέος ΕΡ8 της Shimano, ένα από τα ελαφρύτερα μοτέρ της αγοράς με βάρος 2.6 kg, αποδίδοντας 85 Nm (8.7 kgm) στο μέγιστο της ροπής. Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με τη νέα εφαρμογή Shimano E-tube Project App για να επιτρέψει στον αναβάτη παραμετροποίηση στα γούστα του μέσω της συσκευής του τηλεφώνου του.

Το νέο αλουμινένιο πλαίσιο φιλοξενεί τη μπαταρία Shimano 630 Wh στον κατακόρυφο σωλήνα του, συμβάλλοντας στη διατήρηση χαμηλού κέντρου βάρους.

Το TK-01RR εξοπλίζεται με κορυφαία κομμάτια της αγοράς, όπως η 12-τάχυτη μετάδοση και τα ΧΤ φρένα της Shimano που περιλαμβάνουν τετραπίστονες δαγκάνες σε δίσκους 203 mm με τεχνολογία ψύξης “Ice technologies” για σταθερά αποδοτικό φρενάρισμα.

Μπροστά συναντάμε το ολοκαίνουργιο πιρούνι Öhlins RXF 38 με διαδρομή 180 mm, ενώ πίσω ένα αμορτισέρ Öhlins TTX με διαδρομή 170 mm.

MIG-S

Το “παντός βουνού” MIG-S είναι το e-MTB της Ducati που ως τώρα κοσμούσε τη κορυφή της ποδηλατικής της λίστας.

Για το 2021 άλλαξε λίγο στη γεωμετρία του πλαισίου του, καθώς μάκρυνε λίγο η κεντρική οριζόντια δοκός του, ενώ ο άξονας της σέλας έγινε λίγο πιο κάθετος στις 74.7 μοίρες για περισσότερη άνεση, αλλά και καλύτερο έλεγχο του ποδηλάτου.

Η κινητήρια μονάδα παραμένει το Shimano Steps E8000, με μια νέα μπαταρία που υπόσχεται 26% περισσότερη ενέργεια από πριν και η οποία τοποθετήθηκε χαμηλότερα για καλύτερη κατανομή βάρους.

E-SCRAMBLER

Η trekking σειρά ποδηλάτων με την αισθητική που παραπέμπει στις μοτοσυκλέτες της οικογένειας Scrambler δεν αλλάζει για το 2021.

Διαθέσιμη σε δύο χρώματα, κίτρινο και γκρι ματ, εξοπλίζεται με το μοτέρ 250W Shimano Steps E7000, τροφοδοτούμενο από μια μπαταρία 504 Wh και κυλώντας σε λάστιχα Pirelli Cycl-e GT.