Διέσχισαν την Αφρική με μια ηλεκτρική Zero DSR Black Forest!


H DULCIE MATIVO ΚΑΙ Ο THOMAS JACKEL ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΤΡΕΞΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΣ, ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ.

  • 20/3/2020

Έχοντας προγραμματίσει δεκάδες συνεντεύξεις σε διάφορες χώρες με νέους επιχειρηματίες, πρωτοπόρους και ονειροπόλους, οι δύο νέοι (24 και 33 ετών αντίστοιχα) ξεκίνησαν με το πιο αναπάντεχο όχημα: μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

Εξασφαλίζοντας την υποστήριξη της Zero, ξεκίνησαν το ταξίδι τους με μια DSR Black Forest Edition, ενώ ένα φορτηγάκι υποστήριξης θα ακολουθούσε με έξτρα μπαταρίες, μπακάζια και αρκετό ακόμη εξοπλισμό που δεν θα χωρούσε άνετα στη μοτοσυκλέτα (κάμερες και τα συναφή τους κ.ο.κ.).

Το ταξίδι τους ξεκίνησε τον Ιούνιο 2019 από την Ταγγέρη στο Μαρόκο και ολοκληρώθηκε έξι μήνες αργότερα στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

Αρκετοί θα σκέφτονται πως μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα δεν ακούγεται και τόσο πρακτική για αυτήν την περιπέτεια, ωστόσο η Zero έβγαλε άνετα το ταξίδι, σε αντίθεση με το βανάκι υποστήριξης που υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη στο Καμερούν. Εκεί λοιπόν οι δύο ταξιδιώτες αποφάσισαν να το εγκαταλείψουν, πούλησαν ό,τι δεν χρειάζονταν, φόρτωσαν τα υπόλοιπα στη μοτοσυκλέτα και συνέχισαν!

“Θέλει έναν προγραμματισμό για να διασχίσεις την Αφρική με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, αλλά αν το σχεδιάσεις σωστά και έχεις φροντίσει για στάσεις για φόρτιση, συνήθως τη διάρκεια της νύχτας, η χαμηλών απαιτήσεων συντήρησης Zero αποδείχθηκε αξιόπιστη σύντροφος,” λέει ο Thomas. “Ηλεκτρικό ρεύμα μας έδιναν παντού δωρεάν ή συμπεριλαμβανόταν στην τιμή του δωματίου του ξενοδοχείου, αλλά κανείς δεν σου δίνει τσάμπα βενζίνη. Γλιτώσαμε ένα τσουβάλι λεφτά σε καύσιμα και θα ήταν έτσι ακόμη κι αν έπρεπε να πληρώσουμε κάθε φόρτιση."

Το ταξίδι τους ολοκληρώθηκε επιτυχώς τον περασμένο Δεκέμβρη και τώρα οι δύο ταξιδευτές σχεδιάζουν ένα ντοκιμαντέρ του εγχειρήματός τους.