Brabus 1300 R: Ντεμπούτο στις μοτοσυκλέτες με συλλεκτικό Super Duke


Βασισμένο στο νέο KTM 1290 Super Duke R Evo, το 1300 R συνιστά την πρώτη προσπάθεια των Γερμανών της Brabus στον κόσμο των δύο τροχών.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 11/2/2022

Η ύπαρξή του μας ήταν γνωστή εδώ και λίγο καιρό, καθώς η γερμανική Brabus συνεργάστηκε με την ΚΤΜ για να δημιουργήσει την πρώτη της μοτοσυκλέτα – μετά από μια λαμπρή πορεία με εκλεκτά αυτοκίνητα και θαλάσσια σκάφη.

Ως βάση για την πρώτη της μοτοσυκλέτα επέλεξε την προσφάτως αποκαλυφθείσα κορυφαία έκδοση της οικογένειας Super Duke, δηλαδή το1290 Super Duke R Evo με τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις και τον πλουσιότατο εξοπλισμό ως ιδανικά συνοδευτικά για τον φρενήρη V2 των 180 ίππων.

Η Brabus επένδυσε κυρίως στο ντύσιμο της μοτοσυκλέτας με πολλά νέα, δικά της περιφερειακά στοιχεία, αλλάζοντας δραστικά την εμφάνιση του Super Duke με ένα στρογγυλό προβολέα μπροστά. Το άλλο στοιχείο που σφραγίζει τη σχεδίαση του 1300 R είναι οι ανθρακονημάτινοι αεραγωγοί εκατέρωθεν του δοχείου καυσίμου, με εντελώς τετραγωνισμένο σχήμα.

Από τεχνικής πλευράς οι Γερμανοί δεν έχουν κάνει σημαντικές επεμβάσεις στον κινητήρα, πλην της προσθήκης μιας δικής τους εξάτμισης, για την ακρίβεια ενός slip-on τελικού με δίδυμες απολήξεις. Το κατά πόσο αυτό επηρεάζει την απόδοση του δικύλινδρου δεν περιγράφεται καθόλου στο συνοδευτικό κείμενο, οπότε τείνουμε να θεωρήσουμε πως δεν έχει σημαντική επίδραση στα ήδη καλογυμνασμένα νούμερα του Σούπερ Δούκα.

Η συνέχεια έχει πολλά κομμάτια εξοπλισμού με την υπογραφή της Brabus, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά ως εξής:

- Brabus Monoblock Z εννιάμπρατσες ζάντες ελαφριού κράματος

- Brabus slip-on εξάτμισης

- Brabus θερμαινόμενη σέλα

- Brabus γραφικά στην οθόνη των οργάνων κατά την εκκίνηση

- Μαύρο πλαίσιο

- Brabus εισαγωγές αέρα

- Brabus καβούκι προβολέα

- Brabus ανθρακονημάτινη καρίνα κινητήρα

- Brabus τιμονόπλακες κατασκευασμένες σε CNC

- Brabus μανέτες φρένου και συμπλέκτη κατασκευασμένες σε CNC

- Brabus μαρσπιέ κατασκευασμένα σε CNC

- Brabus δοχεία υγρών φρένου και συμπλέκτη κατασκευασμένα σε CNC

- Brabus κάλυμμα ουράς

- Brabus καθρέπτες τιμονιού

- Βάση πινακίδας από ανθρακόνημα

- Φλας LED με ενσωματωμένο φως φρένου

- Διάφορα ανθρακονημάτινα εξαρτήματα

Η Brabus δεν μας εξηγεί αναλυτικά τι επίδραση έχουν όλες αυτές οι αλλαγές στη μετρούμενη μάζα της μοτοσυκλέτας. Επίσης δεν είναι γνωστή η τιμή στην οποία θα κοστολογηθεί το Brabus 1300 R.

Θα πρέπει να περιμένουμε κάτι αρκούντως αλμυρό πάντως, δεδομένου ότι η Brabus δηλώνει πως θα κατασκευάσει το 1300 R σε μόνο 144 κομμάτια, με τα μισά από αυτά (77) σε μαύρο Signature Black χρώμα και άλλα τόσα σε κόκκινο Magma Red.

Για να αποκτήσετε ένα θα πρέπει να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της ΚΤΜ, όπου θα ενεργοποιηθεί η φόρμα παραγγελιών τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 16:00 Ελλάδας.

Αν κρίνουμε από τον πανικό που έγινε το περασμένο καλοκαίρι με το KTM RC 8C των €35,000 που ξεπούλησε σε 4 λεπτά από τη στιγμή που άνοιξε η σχετική ηλεκτρονική φόρμα, θα προτείναμε να είστε πανέτοιμοι οι ενδιαφερόμενες/οι. Κι εκείνο δεν έβγαζε καν πινακίδα…

Δείτε το στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Brabus.

Ιστοσελίδα Brabus/ΚΤΜ