BMW R 18 Classic 2021 - Νέα έκδοση, χαρακτηριστικά και τιμή


H BMW Motorrad παρουσίασε μια νέα έκδοση του κτηνώδους R 18, υπό το όνομα R 18 Classic, με μεγάλη ζελατίνα, σέλα συνεπιβάτη, μαλακές βαλίτσες, έξτρα LED προβολείς και 16άρη μπροστινό τροχό, αντί για τον 19άρη της βασικής έκδοσης.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 23/10/2020

Μετά από την πρεμιέρα του μεγαθήριου R 18, η BMW παρουσιάζει το δεύτερο μέλος της οικογένειας, το R18 Classic.

Οι διαφορές του Classic από το R 18 είναι μικρές και αφορούν στον εξοπλισμό και μόνο, άντε και στον 16άρη μπροστινό τροχό.

Κατά τα άλλα, οι δύο μοτοσυκλέτες μοιράζονται τα υπόλοιπα δομικά τους εξαρτήματα, όπως το ατσάλινο κλειστό πλαίσιο, τον τερατώδη δικύλινδρο Boxer κινητήρα των 1.802 cc, την απόδοση των 91 hp / 4,750 rpm και την αστείρευτη ροπή των πάνω από 15.3 κιλών μεταξύ 2-4,000 rpm!

Τα δύο R 18 μοιράζονται και τις αναρτήσεις, ήτοι το τηλεσκοπικό πιρούνι των 49 mm με τα 120 mm διαδρομής και το πίσω αμορτισέρ με τη διαδρομή των 90 mm.

Στα φρένα έχουμε δύο δίσκους μπροστά κι έναν πίσω, ενώ οι τροχοί είναι ακτινωτοί.

Τρία είναι τα στάνταρ Riding Modes (Rain, Roll και… Rock), ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό βρίσκουμε και τα συστήματα ASC (Traction Control) και MSR.

Μέσα στα άλλα οι δύο μοτοσυκλέτες έχουν και Keyless Ride, όπισθεν, Cruise Control αλλά και Hill Start Control.

Σημειώστε πως η BMW παρέχει δύο ακόμα εκδόσεις για αμφότερα τα μοντέλα της σειράς R18, Classic Edition και First Edition.

Οι διαφορές των First Edition είναι η διπλή λευκή ρίγα στη μαύρη βαφή, αρκετό χρώμιο σε διάφορα εξαρτήματα, ταμπελάκι στη σέλα, Logo "First Edition" στα πλαϊνά, κ.α.

Όλες οι R 18 έχουν σχεδιαστεί ώστε να μπορούν να δεχθούν εύκολα customizing, αποκτώντας μοναδική εμφάνιση. Παράλληλα, η BMW συνεργάζεται με τη Roland Sands Design, προσφέροντας τις συλλογές έξτρα αξεσουάρ "Machined" και "2-Tone Black" για τους ανήσυχους ιδιοκτήτες. Συνεργασία όμως έκαναν οι Βαυαροί και με τις σέλες Mustang και τις εξατμίσεις Vance & Hines για ακόμα περισσότερα επώνυμα αξεσουάρ.

Φυσικά η BMW παρέχει την δικιά της, εκτενέστατη γκάμα με επίσημα αξεσουάρ τόσο για το R 18 όσο και για το R 18 Classic.

Επίσημα η τιμή του BMW R 18 Classic ΔΕΝ έχει ανακοινωθεί ακόμα, όμως αν πάτε στον Διαμορφωτή (Configurator) στο site της BMW Motorrad Hellas θα δείτε πως δίχως να επιλέξετε κάποιον έξτρα εξοπλισμό, αυτή ξεκινά από €29,189.

Στην Ελλάδα αναμένουμε το R 18 Classic μέσα στο 2021, πιθανώς κατά τον Μάρτιο.

Σημειώστε πως η βασική έκδοση R18 είναι ήδη στην Ελλάδα με την τιμή του να ξεκινά από τα €26,490.

Δείτε στη συνέχεια το βίντεο από την παρουσίαση του νέου BMW R 18 Classic.