BMW Motorrad Concept CE 02


Μετά την παρουσίαση του ηλεκτρικού scooter παραγωγής CE 04, η BMW Motorrad παρουσίασε το Concept CE 02, ένα ακόμα ηλεκτρικό δίκυκλο σε μορφή concept, με παιχνιδιάρικο, νεανικό χαρακτήρα.

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 3/9/2021

Η BMW αναφέρει πως το Concept CE 02 δεν είναι ούτε μοτοσυκλέτα στην κλασική της μορφή, ούτε όμως και scooter, ενώ δεν αποτελεί το τυπικό δίκυκλο που θα συσχέτιζε κανείς με τη BMW Motorrad. Είναι κάτι εντελώς νέο για τη γερμανική φίρμα.

Με τις compact διαστάσεις του, αλλά και με το design του, στοχεύει ένα νέο κοινό, τους νέους άνω των 16 ετών που δεν έχουν οδηγήσει ξανά μοτοσυκλέτα, και είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, στην έξυπνη τεχνολογία και στον συνδυασμό της κινητικότητας με τη διασκέδαση.

Ως ένα ελαφρύ e-δίκυκλο που ζυγίζει περίπου 120 κιλά, το Concept CE 02 είναι ιδανικό για αστική χρήση, με διασκεδαστικό, στιλάτο χαρακτήρα. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 11 Kw (14,75 hp), με όλη την ροπή του διαθέσιμη με το καλημέρα για γρήγορες εκκινήσεις από το φανάρι. Η τελική του βρίσκεται στα 90 χλμ/ώρα και η αυτονομία του στα 90 χιλιόμετρα -φανταζόμαστε σε ιδανικές συνθήκες.

Η BMW αναφέρει πως στο Concept CE 02 θα υπάρχουν αυτοκόλλητα, ταινίες και άλλοι τύποι customisation ώστε όλοι να γνωρίζουν σε ποιον ανήκει, με τους designers να το παραλληλίζουν με skateboard σε 2 τροχούς.

Και μια και πιάσαμε τα skateboard, το Concept CE 02 έχει θήκη για το skateboard του αναβάτη στα… μαρσπιέ, μετατρέποντας το σανίδι σε προέκταση τους. Έξυπνο και στιλάτο, αν και φοβόμαστε λίγο τις στενές επαφές των τροχών του skate με την άσφαλτο στις στροφές.

Οι τροχοί των 15 ιντσών είναι χοντροί και συμπαγείς, προσφέροντας στιλ και αντοχή, αν και καλό θα είναι να είναι προσεκτικός ο αναβάτης στις μέρες με πολύ αέρα.

Η επίπεδη σέλα επιτρέπει στον αναβάτη να μετακινείται ελεύθερα πάνω στο όχημα, ενώ το Concept CE 02 έχει σχεδιαστεί να μεταφέρει και συνεπιβάτη.

Επιπρόσθετα, ο ελεύθερος χώρος μεταξύ σέλας-πλαισίου δίνει αποθηκευτικές δυνατότητες για μικρά αντικείμενα.

Όσον αφορά στα φώτα, μπροστά βρίσκουμε έναν LED προβολέα με 4 λαμπτήρες, ενώ πίσω έχουμε 2 πρωτότυπα φωτοδιαπερατά LED σώματα που προεξέχουν αριστερά και δεξιά. Πανέμορφα σε design, αν και έχουμε τις αμφιβολίες μας όσον αφορά στην αντοχή τους στον χρόνο.

Στα όργανα βρίσκουμε μια μικρή έγχρωμη οθόνη στο τιμόνι με λιτές ενδείξεις, ενώ όπως αναφέρει η BMW η επίδειξη τεχνολογίας έχει επίτηδες περιοριστεί στο όχημα.

Στα σχεδιαστικά στοιχεία που κάνουν το Concept CE 02 να ξεχωρίζει συμπεριλαμβάνονται οι συμπαγείς τροχοί, το μονόμπρατσο ψαλίδι, ο ιμάντας τελικής μετάδοσης, το ψηλό τιμόνι, το πανέμορφο πιρούνι με τις μεγάλες μπότες, και το εξίσου chunky μονό πίσω αμορτισέρ.

Όσον αφορά στο χρώμα, η BMW έντυσε το CE 02 με μαύρο και ασημί, ενώ μαζί με το μοτοσυκλετάκι της παρουσίασε και 2 φουτουριστικά jacket, όπως είχε κάνει και στο CE 04.

Στην πέδηση βρίσκουμε ένα δισκόφρενο σε κάθε τροχό, ενώ το χαμηλό ύψος της σέλας στα 730 mm εγγυάται την προσβασιμότητα του Concept CE 02 για όλα τα αναστήματα.

Το Concept CE 02 δείχνει εξαιρετικά δουλεμένο, και πολύ κοντά στη μορφή παραγωγής του, και αναμένουμε την BMW Motorrad να προχωρήσει σύντομα στην επίσημη παρουσίαση του σε τελική μορφή, όπως έκανε και με το CE 04.