BMW G310RR: Παρουσιάστηκε επίσημα στην Ινδία


Νέα προσθήκη στην οικογένεια G310 της BMW, με μια σπορ παραλλαγή με κλιπόν, ολόσωμο φέρινγκ και RR στην κατάληξη.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 15/7/2022

Ξέρεις ότι ο κόσμος της Μοτοσυκλέτας έχει αλλάξει πολύ όταν η BMW Motorrad παρουσιάζει τη νέα της μοτοσυκλέτα πρώτα στην Ινδία. Το νέο G310RR το περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό, καθώς η συνεργάτιδά της στην Ινδία, TVS, παρουσίασε το 2018 το Apache RR 310. Πρόκειται για την εταιρεία που κατασκευάζει τη σειρά G310 για τη BMW και με αυτήν ακριβώς τη βάση έφτιαξε και το σπορ μοντέλο της, Apache, με εντυπωσιακή εμφάνιση και δυνατό εξοπλισμό. Πρόσφατα ανανέωσε τη σπορ μοτοσυκλέτα της, αλλά και πάλι την ανάλογη κίνηση από πλευράς BMW δεν την είδαμε, παρά μόνο τώρα.

Το νέο G310RR παραδόξως δεν υιοθετεί την εμφάνιση του S1000RR, όπως θα περίμενε κανείς, καθώς τα κουστούμια του είναι αυτούσια αυτά του Apache, αφήνοντας τα χρώματα (κυρίως το λευκό-κόκκινο-μπλε) και τα σηματάκια να κάνουν τη διασύνδεση με τη γερμανική superbike.

Η μοτοσυκλέτα κινείται από τον γνωστό μας μονοκύλινδρο 313 cc που για την περίσταση διαθέτει τέσσερεις επιλέξιμες χαρτογραφήσεις: Sport, Track, Urban και Rain.

Η μέγιστη απόδοση με τις δύο πρώτες ανέρχεται στους 34 hp στις 9,700 rpm, ενώ για τις δύο δεύτερες πέφτει στους 25.8 hp στις 7,600 rpm, με την τελική ταχύτητα να διαμορφώνεται στα 160 km/h για τους δυνατούς χάρτες και τα 125 για τους πιο ήπιους.

Ο εξοπλισμός του G310RR περιλαμβάνει ηλεκτρονικό γκάζι (ride-by-wire), μονόδρομο συμπλέκτη, δικάναλο BMW Motorrad ABS. Οι αναρτήσεις του δεν εμφανίζονται να έχουν ρυθμίσεις και περιλαμβάνουν ανεστραμμένο μπροστινό 41 mm και ένα αμορτισέρ πίσω, ενώ στα φρένα ξεχωρίζει η τετραπίστονη ακτινική Bybre σε δίσκο 300 mm.

Το G310RR ζυγίζει 174 κιλά με όλα τα του τα υγρά, με το δοχείο καυσίμου να χωρά 12 λίτρα.

Στα όργανά του βρίσκουμε την ίδια έγχρωμη TFT οθόνη με διαγώνιο 5 ιντσών που φορά και το TVS Apache RR 310, και η οποία αναμένεται να διαθέτει ενσωματωμένη συνδεσιμότητα Bluetooth.

Προς το παρόν η μοτοσυκλέτα υπάρχει μόνο στην ινδική ιστοσελίδα της BMW Motorrad, αν και λογικά σύντομα θα το δούμε να εμφανίζεται και πιο δυτικά, καθώς καλύπτει κανονικότατα προδιαγραφές Euro 5.

Στην Ινδία η τιμή του ανακοινώθηκε στις 285,000 ρουπίες, δηλαδή περίπου €3,550 με βάση την ισοτιμία της 15/7/2022, ωστόσο είναι μάλλον προφανές πως αυτή δε θα έχει καμιά σχέση με την ευρωπαϊκή του τιμολόγηση.

Δείτε το στην ιστοσελίδα της BMW Motorrad India.