BMW C400X / C400GT 2021: Euro 5 φρεσκάρισμα


Τα μεσαίου κυβισμού σκούτερ της BMW συνεχίζουν την πορεία τους εναρμονισμένα με τις νέες προδιαγραφές

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 26/3/2021

Η BMW Motorrad συνεχίζει με τα C400X και C400GT στη γκάμα της, φροντίζοντας ώστε αυτά να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις των νέων προδιαγραφών της Ε.Ε. Η οικογένεια των C400 δεν αλλάζει ιδιαίτερα, διατηρώντας τις γραμμές που προέκυψαν από την προηγούμενη μεγάλη ανανέωση του 2019, καθώς και τον πλουσιότατο εξοπλισμό που τα διέκρινε.

Ο κινητήρας τους έχει δεχτεί τις απαραίτητες αλλαγές για την προσαρμογή του, ξεκινώντας από ένα νέο ηλεκτρονικό γκάζι και συνεχίζοντας με ρυθμίσεις και αλλαγές στα σωθικά του. Αυτές περιλαμβάνουν (αδιευκρίνιστες) αλλαγές στην κεφαλή του, αρκετούς νέους αισθητήρες για ακριβέστερη συλλογή δεδομένων από την κεντρική μονάδα διαχείρισης του μοτέρ και νέο καταλύτη.

Το αποτέλεσμα δείχνει να μην έχει αλλάξει κάτι ιδιαίτερα στην απόδοσή του, με την ίδια ακριβώς ονομαστική ισχύ 34 hp στις 7,500 rpm και ροπή 3.6 kgm στις 5,750 rpm. Εδώ ουσιαστικά συναντάμε και τη μόνη διαφοροποίηση στις μέγιστες τιμές απόδοσης, καθώς η ροπή κορυφώνεται 250 στροφές χαμηλότερα από το Euro 4 μοντέλο.

Αλλαγμένο μας έρχεται και το ASC (Automatic Stability Control), δηλαδή το βασικό σύστημα traction control της BMW, που στη νέα του έκδοση καλιμπράρεται αυτόματα – όταν λ.χ. αλλάξουμε λάστιχα.

Στα φρένα βρίσκουμε νέες ακτινικές δαγκάνες της ByBre που υπόσχονται περισσότερη και γραμμικότερη δύναμη.

Ακόμη, μια διαφοροποίηση από το παρελθόν αφορά στον φωτισμό κάτω από τη σέλα, όπου το LED φως μετακινήθηκε πιο ψηλά για να φωτίζει καλύτερα, ενώ στο ντουλαπάκι της ποδιάς η BMW προσέθεσε μια – χρησιμότατη στην εποχή μας - παροχή φόρτισης USB 12V.

Τα C400 του 2021 θα είναι διαθέσιμα σε νέα χρώματα, καθώς στα υπάρχοντα προστίθενται τα Style Sport (C400X) και Style Triple Black (C400GT).

C400X – Blackstorm metallic, Granite Grey, Style Sport (μαύρο-μπλε)

C400GT – Alpine White, Kallisto Grey metallic, Style Triple Black