Yamaha TMAX τρίτροχο!


Μια πατέντα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει ένα νέο LMW τρίτροχο όχημα της Yamaha, που χρησιμοποιεί διαφορετικό σύστημα μπροστά από ότι τα NIKEN και Tricity.

  • 9/6/2020

Το σύστημα που φαίνεται στις πατέντες είναι παρόμοιο με της νορβηγικής φίρμας Brudeli, με 2 διπλά ψαλίδια, αντίθετα με τα 4 τηλεσκοπικά πιρούνια των NIKEN και Tricity.

Θυμίζουμε πως το 2017, η Yamaha απέκτησε τα δικαιώματα για τη χρήση του συστήματος της Brudeli.

Παράλληλα, μην ξεχνάμε πως η Yamaha έχει κατά καιρούς παρουσιάσει διάφορα τρίτροχα και τετράτροχα εντυπωσιακά concept, οχήματα όπως το MW-Vision και το MWC-4, αλλά και τα OR2T και Tesseract, πειραματιζόμενη με τροχούς και συστήματα LMW από το μακρινό 2007.

Μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια στις πατέντες της Yamaha, σε σχέση με τη λύση της Brudeli, είναι ένα ηλεκτρικό μοτέρ που βρίσκεται πίσω από τον σύνδεσμο του αμορτισέρ, που θα μπορούσε να ελέγξει τη γωνία κλίσης του οχήματος, ως μηχανισμός αποφυγής πτώσεων.

Μπροστά από το μοτέρ αυτό βρίσκεται κι ένα ακόμα δισκόφρενο το οποίο κλειδώνει το μπροστινό σύστημα διεύθυνσης, ώστε να μη χρειάζεται πλαϊνό σταντ, αλλά και να μπορεί ο αναβάτης να μην κατεβάζει πόδι στο φανάρι.

Κάπως έτσι, θα μπορούσαμε να δούμε ένα premium τρίτροχο TMAX, με περισσότερα κυβικά, μεγαλύτερη ιπποδύναμη και επίπεδο εξοπλισμού από ότι το Tricity 300. Αν φορέσει τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του ΤΜΑΧ τότε θα μιλάμε για εργοστασιακή απόδοση 47 hp από 562 κ.εκ.. Καθόλου άσχημα, αν και λόγω του αυξημένου βάρους της τρίτροχης λύσης, περιμένουμε ελαφρώς υποδεέστερες επιδόσεις.