Video - LED λωρίδες ως συμπληρωματικά φανάρια


Μια έξυπνη ιδέα δοκιμάζεται πιλοτικά σε κεντρική διασταύρωση της πόλης Hyderabad, στην Ινδία. Λωρίδες με LED φώτα έχουν τοποθετηθεί κάθετα, διατρέχοντας από άκρη σε άκρη τα σημεία των δρόμων όπου υπάρχουν εγκατεστημένοι φωτεινοί σηματοδότες. 

  • 4/7/2019

Tα LED αυτά, τα οποία ορθώς έχουν τοποθετηθεί πριν τις διαβάσεις των πεζών, είναι συνδεδεμένα με τα φανάρια και ανάβουν ταυτόχρονα και συγχρονισμένα στα γνωστά χρώματα πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο.   

Σκοπός αυτή της υλοποίησης, είναι οι οδηγοί να έχουν μια πρόσθετη οπτική ειδοποίηση για το ότι πλησιάζουν σε σημεία με φωτεινούς σηματοδότες. Όπως ανάφερε εκπρόσωπος της τροχαίας “Πολλοί είναι οι οδηγοί που αναφέρουν ότι δεν μπορούν να δουν τα φανάρια, λόγω του ότι αυτά κρύβονται από δέντρα και βλάστηση ή από ψηλά οχήματα. Με τα πρόσθετα LED, πιστεύουμε ότι προβλήματα τέτοιου είδους δεν θα υπάρχουν πλέον”. 

Αν το μέτρο αποδειχθεί αποτελεσματικό, τότε πρόκειται να επεκταθεί η εγκατάσταση λωρίδων LED και σε άλλα σημεία της πόλης, όπως και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της Ινδίας. 

σ.σ. Βέβαια πρέπει να συνεργάζονται και οι οδηγοί, καθότι όπως βλέπουμε στο 0:23” του video, ο οδηγός του λευκού SUV το… “πνίγει” κανονικά το κόκκινο… και ναι, δεν συμβαίνουν μόνο στην Ινδία αυτά, τα κάνουμε και σε άλλες χώρες (σας έρχεται στο μυαλό καμία μήπως; )