Video - Η Lazareth LMV 496... απογειώθηκε!


Πετάει, πετάει… η Lazareth LMV 496; Τώρα πια ναι, αν και στο “ναι” χρειάζεται αστερίσκος και επεξήγηση που να αναγράφει: “ισχύουν όροι και προϋποθέσεις”.

  • 18/3/2019

Nα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως… Ο Γάλλος Ludovic Lazareth, o οποίος διευθύνει και τον ομώνυμο οίκο παραγωγής εξεζητημένων και πανάκριβων οχημάτων, ανακοίνωσε στα τέλη του 2018, πως ετοιμάζει ένα απίστευτο concept, μια μοτοσυκλέτα βασισμένη στην LM 847, η οποία θα είναι “εδάφους – αέρος”. 

Η LMV 496 όπως ονομάστηκε, θα έχει την δυνατότητα να μετατρέπεται από επίγειο όχημα σε ιπτάμενο, με την ώση για την απογείωση και την πτήση, να την προσφέρουν 4 ακροφύσια jet. Όλοι περιμέναμε λοιπόν, μετά από ένα σχετικό teaser, την αποκάλυψη του μοντέλου αυτού, η οποία και έγινε τον Φεβρουάριο που μας πέρασε. Δυστυχώς, χωρίς επιτυχία όμως, καθότι η LMV 496 δεν κατάφερε να “ξεκολλήσει” από το έδαφος και απλά σήκωσε για λόγο το ρύγχος της, σαν να κάνει στατικό “σουζάκι”.

Τώρα ο Lazareth επέστρεψε με μια νέα δοκιμή – επίδειξη του μοντέλου και… success! Όπως μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί (από το 1:50 και μετά), η LMV 496 με αναβάτρια – πιλότο την Vanessa Brun, απογειωθηκε και κατάφερε να αιωρηθεί σταθερά για λίγο στον αέρα. Βέβαια δεν έλειπαν τα μέτρα ασφαλείας, τόσο η πιλότος όσο και το πτητικό μηχάνημα, ήταν δεμένοι με συρματόσχοινα, στην περίπτωση που κάτι θα πήγαινε στραβά. 

Όπως και να έχει πάντως, πρόκειται σίγουρα για βελτίωση.