Video – Εντοπίζουν οι αισθητήρες ενός Tesla τις μοτοσυκλέτες;


O Scott Kubo, στο κανάλι του στο youtube, έχει αρκετά video που αναλύει, παρουσιάζει και δοκιμάζει σε πραγματικές συνθήκες, την λειτουργία του “αυτόματου πιλότου”, στα μοντέλα της Tesla.

  • 20/12/2018

Σε ένα από τα τελευταία video λοιπόν, ο “αυτόματος πιλότος” ενός Tesla Model 3, δοκιμάζεται στην ικανότητα του να εντοπίζει μοτοσυκλέτες. Τα video κατεγράφησαν στην πολιτεία της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, όπου η διήθηση επιτρέπεται και έτσι το σύστημα κλήθηκε να εντοπίσει διερχόμενους μοτοσυκλετιστές ανάμεσα στις λωρίδες των αυτοκινήτων. 

Τα αποτελέσματα ήταν ότι οι μοτοσυκλέτες εντοπίζονται τις περισσότερες φορές, αν και το  ίχνος τους που αναπαράγεται στην οθόνη του Tesla, δεν έχει ακρίβεια σε ότι αφορά στην θέση του και μερικές φορές συγχέεται με το ίχνος των αυτοκινήτων.

Επίσης, μεγάλη σημασία παίζει η ταχύτητα των διερχόμενων μοτοσυκλετών. Τα γρήγορα περάσματα μοτοσυκλετών σε διήθηση δεν καταγράφονται από τους 3D αισθητήρες παρά μόνο από τις υπέρυθρες, που απλά εντοπίζουν στιγμιαία ένα αντικείμενο να διέρχεται στο πλάι του αυτοκινήτου. 

Σύμφωνα με τον δημιουργό του video, το υπάρχον υλισμικό και λογισμικό του αυτόματου πιλότου (AP 2.5 Harware, V9 2018.42.3 Software) δεν έχει την δυνατότητα, κυρίως λόγος της επεξεργαστικής του ισχύος, να εντοπίζει τις γρήγορα κινούμενες μοτοσυκλέτες σε διήθηση. Ελπίζει ωστόσο ότι αυτό θα βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, με την αναβάθμιση του συστήματος το 2019, όπου θα δεκαπλασιαστεί η επεξεργαστική ισχύς.