Ural E-Prototyope – Τρίτροχο, καλάθι και ηλεκτρισμός!


Αυτό είναι αλήθεια ότι δεν το περιμέναμε… e-Ural; Και όμως! Οι εποχές αλλάζουν, ο υπαρκτός σοσιαλισμός έχει καταρρεύσει εδώ και χρόνια και η Ural φαίνεται πως θέλει να προσαρμοστεί στην σύγχρονη εποχή, παρουσιάζοντας το συγκεκριμένο πρωτότυπο, το οποίο χρησιμοποιεί μοτέρ και μπαταρίες, της Zero. 

  • 12/11/2018

Ως βάση έχει χρησιμοποιηθεί το πλαίσιο και τα περιφερειακά της CT έκδοσης, με τον boxer των 749 κ.εκ. και την κίνηση μόνο στον πίσω τροχό (όχι και στον τροχό του side car). Υπάρχουν δυο μπαταρίες, μια συστοιχία μικρής χωρητικότητας τοποθετημένη κάτω από το κάθισμα του συνεπιβάτη στο side car και μια, μεγαλύτερης χωρητικότητας, ανάμεσα στις δοκούς του πλαισίου της μοτοσυκλέτας.

Συνδυαστικά, οι μπαταρίες κορυφώνουν στα 19.5 kWh παροχής, με την απόδοση του μοτέρ να είναι 60 ίπποι και 11,2 kg-m ροπής, ενώ η αυτονομία του μοντέλου, είναι 165 χιλιόμετρα με μικτή οδήγηση. Η τελική φθάνει τα 140 χλμ./ώρα, ωστόσο η Ural συστήνει τα 105 χλμ./ώρα ως ιδανική ταχύτητα ταξιδιού.

Όταν οι μπαταρίες αδειάσουν απαιτούνται 13+ ώρες για την επαναφόρτιση τους, με τον standard φορτιστή που δίνεται μαζί με την μοτοσυκλέτα.  Οπότε θα πρέπει να γίνεται ένας προσεκτικός σχεδιασμός για τα δρομολόγια με την μοτοσυκλέτα, καθότι τα 373 κιλά που ζυγίζει είναι πολύ ζόρικα για σπρώξιμο.

Η Ural δηλώνει πως η έκδοση παραγωγής θα είναι έτοιμη σε δύο χρόνια περίπου και πως η εξέλιξη δεν έχει σταματήσει αφού νέες συστοιχίες μπαταριών και μοτέρ θα δοκιμαστούν σε αυτό το διάστημα.