Το VW Group βάζει τέλος στα σενάρια πώλησης της Ducati


Πρόσφατα σας είχαμε γράψει για τα σενάρια πώλησης της Ducati από το VW Group, σενάρια που είχαν φουντώσει για πολλοστή φορά. Από ότι φαίνεται όμως, θα παραμείνουν σενάρια.

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 15/12/2020

Η επίσημη ανακοίνωση για την παραμονή της Ducati στο portfolio του VW Group ήρθε στο συνέδριο του εποπτικού συμβουλίου της VW, στις 14/12/2020.

Εκεί το Volkswagen Supervisory Board πήρε μια σειρά σημαντικών αποφάσεων για την αναδιοργάνωση του Συμβουλίου, για την αυτόματη παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο Wolfsburg, για την στρατηγική 2025 του Group, τη μείωση του κόστους παραγωγής των οχημάτων, και για την κατεύθυνση προς τον εξηλεκτρισμό και την ψηφιοποίηση.

Στο τέλος των πρακτικών, είχαμε διατυπωμένη με λακωνικό τρόπο και την ανακοίνωση που περιμέναμε, με το Συμβούλιο να συμφωνεί πως τόσο η Lamborghini όσο και η Ducati θα παραμείνουν μέρος του Volkswagen Group.

Παράλληλα, η Bentley θα εισέλθει υπό την διοίκηση της Audi την 1η Μαρτίου του 2021, ώστε να επιτευχθούν οι απαραίτητες συνεργασίες για τον εξηλεκτρισμό των 2 premium εταιρειών.

Τέλος λοιπόν για μια ακόμη φορά στα σενάρια πώλησης της Ducati, και εμείς δίνουμε ραντεβού για τα επόμενα.