Το Μουσείο Moto Guzzi ξανάνοιξε για το κοινό


  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 3/5/2022

Το ιστορικό εργοστάσιο στο Mandello del Lario δέχεται ξανά επισκέπτες, ενόψει ανακαίνισης όλου του ιστορικού βιομηχανικού συγκροτήματος της Moto Guzzi.

Μετά από τη δύσκολη διετία της πανδημίας και των πολλών περιοριστικών μέτρων που έφερε, το μουσείο της Moto Guzzi στο Mandello del Lario άνοιξε τις πύλες του κανονικά για το κοινό στις 29 Απριλίου 2022, προσφέροντας μια μοναδική συλλογή 160 ιστορικών και προσεκτικά αναπαλαιωμένων μοντέλων, χωρισμένη σε τρεις ενότητες με μοτοσυκλέτες παραγωγής, αγώνων και στρατιωτικές, όλες ταξινομημένες σε χρονολογική σειρά.

Ένα νέο τμήμα που προστέθηκε στο ισόγειο του μουσείου αφιερώνεται στις σύγχρονες Moto Guzzi, από το 2000 και μετά, πριν αρχίσει η περιήγηση στην εκατονταετή ιστορία της εταιρείας στον πρώτο όροφο με το πρωτότυπο G.P. του 1919 που στη συνέχεια μετεξελίχθηκε στο πρώτο μοντέλο παραγωγής, το περίφημο Normale του 1921.

Στην επόμενη σάλα ο επισκέπτης θα συναντήσει την αγωνιστική ιστορία της Moto Guzzi που μετρά 14 παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ μεταξύ των εκθεμάτων ξεχωρίζει το μοναδικό Otto Cilindri, καθώς και ένα αφιέρωμα στον αναβάτη Omobono Tenni που κέρδισε το Tourist Trophy το 1937.

Στο τρίτο κομμάτι του μουσείου συναντάμε τις στρατιωτικές μοτοσυκλέτες και λοιπά οχήματα που κατασκευάσε η Moto Guzzi, όπως το τρίκυκλο 3x3 “Mulo Meccanico” του 1960 και το καλαθάτο Trialce sidecar του 1940.

Στα εξέχοντα εκθέματα του μουσείου συγκαταλέγονται ακόμη το G.T. “Norge” από τα τέλη της δεκαετίας του ’2s, το φουτουριστικό Sport 15 από τη δεκαετία του ‘30, καθώς και μερικά μοντέλα με ονόματα που μας είναι πιο γνώριμα: Guzzino, Falcone, Galletto 192, V7 Sport, V50, Daytona 1000.

Η είσοδος στο Moto Guzzi Museum είναι δωρεάν και για να το επισκεφτεί κανείς θα έχει την τιμή να περάσει από την περίφημη κόκκινη πύλη της Via Parodi 63 στο Mandello del Lario.

Το ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι από Δευτέρα ως και Πέμπτη από 14:30 ως 16:30, ενώ Παρασκευή και Σάββατο θα είναι ανοικτό για οκτώ ώρες, από 10:00 ως 18:00.

Προσφέρονται και ξεναγήσεις με συνοδό, για τις οποίες θα πρέπει να έχει γίνει κράτηση προηγουμένως.

Παράλληλα, η Moto Guzzi ενημερώνει πως ετοιμάζεται μια γενική ανακαίνιση του ιστορικού της εργοστασίου, με στόχο ο χώρος αυτός να γίνει ακόμη πιο φιλικός για τον επισκέπτη. Μάλιστα έχει δημοσιεύσει μερικές ψηφιακές αναπαραστάσεις του πώς προβλέπεται να διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος στο κοντινό μέλλον.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρείας, www.motoguzzi.com.