Το DR Big της Suzuki σε διαδικασία δοκιμών;


Είναι μια μοτοσυκλέτα με τη δική της ιστορία, ένα πιστό κοινό που ακόμη τη θαυμάζει και την αποζητεί, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα μονοκύλινδρα που μπήκε ποτέ σε μαζική παραγωγή - αν όχι το μεγαλύτερο.

  • 16/4/2019

Πάνε μήνες τώρα που συζητείται η επιστροφή του στην πραγματικότητά μας, με πολλές φήμες και σχετικές "πληροφορίες", μα εκτός από τα γνωστά ψηφιακά σχέδια του Oberdan Bezzi δεν έχουμε δει κάτι απτό.

Ή μάλλον, δεν είχαμε δει κάτι απτό, διότι πριν μερικές μέρες το Γαλλικό περιοδικό Road Trip Magazine δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook μια φωτογραφία που δείχνει δύο μουλάρια δοκιμών κάπου πιθανότατα στην Ιταλία (κρίνοντας από την πινακίδα του παρακείμενου αυτοκινήτου).

Οι μοτοσυκλέτες μοιάζουν να διαθέτουν V2 κινητήρα και το σύνολο φέρνει έντονα στο V-Strom 1000 της Suzuki. Εικάζεται πως το "νέο DR Big", όπως κι αν θα λέγεται αυτό, έρχεται να συμπληρώσει το μεγάλο V-Strom από τη χωμάτινη γωνιά του, κάτι που οπωσδήποτε δεν επιβεβαιώνεται από τις φωτογραφίες που απεικονίζουν χυτές ζάντες και οι μπροστινοί τροχοί τους δε μοιάζουν μεγαλύτεροι από 19 ίντσες. Θα περίμενε κανείς πως ένα πιο εκτός δρόμου V-Strom 1000 θα ξεκινούσε από εκεί - όπως κάποιες προσπάθειες ανεξάρτητων βελτιωτών να προλάβουν τη Suzuki.

Επειδή όμως πραγματική πληροφορία δεν υπάρχει και δε βρίσκουμε τον λόγο να γράφουμε μακροσκελείς εκθέσεις επί του φανταστικού, ας προσπαθήσουμε να φιλτράρουμε με λίγη λογική, ξεκινώντας από το πιο βασικό: δεν είμαστε καν βέβαιοι πως πρόκειται για Suzuki.

Αν δεχτούμε πως είναι, πιο βάσιμο φαίνεται να βλέπουμε το επόμενο V-Strom 1000 ή 650 στις φωτογραφίες αυτές, παρά την επιστροφή του Μπίγκουλα. Εδώ που τα λέμε, αμφότερα τα μοντέλα θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν μια γενναία ανανέωση σε μια αγορά που τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει ανανεωθεί όλη η σχετική γκάμα του ανταγωνισμού: νέα μεσαία Tiger, νέα F850/750 GS, φρέσκο Moto Guzzi, 790 Adventure, Tracer 700/900.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν τον καψούρα πολλών να δουν ένα νέο DR Big, αλλά ας μη βιαζόμαστε να το αποδώσουμε σε ό,τι βλέπουμε. Ίσως η πραγματικότητα να είναι πολύ πιο απλή.

Πάντως η ουσία είναι πως πιθανότατα βλέπουμε μια ερχόμενη νέα Suzuki σε δοκιμές εξέλιξης, με V2 κινητήρα, ανάποδο πιρούνι, ακτινικά φρένα και εμφάνιση που παραπέμπει κατευθείαν σε V-Strom με νέο φανάρι.