Τι πρέπει να προσέξουμε κατά την "επανένταξη" μας στους δρόμους


ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, 4 ΜΑΙΟΥ 2020, ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΡΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ.

  • 4/5/2020

Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες δεν υποχρεούνται να στέλνουν SMS ή να συμπληρώνουν το σχετικό έντυπο για τις μετακινήσεις τους, ενώ ανοίγουν ΚΤΕO και συγκεκριμένα καταστήματα, στα οποία οι πελάτες και οι ιδιοκτήτες, υποχρεούνται να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες σε ότι αφορά στην προστασία και στον συνωστισμό.Τα ΜΜΜ επαναλειτουργούν κανονικά, αλλά για ευνόητους λόγους, η πολιτεία προτείνει -ει δυνατόν- την χρήση των ΙΧ οχημάτων για τις μετακινήσεις.

Τα δίτροχα, αποτελούν αυτή την στιγμή το καταλληλότερο μέσο για μετακίνηση με... social distancing, χωρίς να επιβαρύνεται η κυκλοφορία.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ότι αφορά στην επανακυκλοφορία μας στους δρόμους, μετά από τόσες μέρες απραξίας:

-Η μπαταρία του δίτροχου μας, ενδέχεται να έχει αποφορτιστεί, ειδικά αν είναι “στα τελευταία της”. Αν διαπιστώσουμε δυσκολία στην εκκίνηση θα πρέπει να μεταβούμε σε συνεργείο για να την μετρήσουν και να διαπιστωθεί αν χρειάζεται αλλαγή.

-Καλό είναι επίσης να λιπάνουμε την αλυσίδα μας, μετά από τόσες μέρες ακινησίας, το χρειάζεται

-Ένας λεπτομερής οπτικός έλεγχος, επιβάλλεται πριν ξεκινήσετε, τσεκάρετε αν έχει χαλαρώσει κάτι ή αν υπάρχουν διαρροές υγρών.

-Ο πρώτος μας προορισμός ας είναι ένα βενζινάδικο για να τσεκάρουμε τον αέρα στα ελαστικά μας.

-Το πλύσιμο είναι πολυτέλεια ακόμα και τώρα αλλά ας καθαρίσουμε τουλάχιστον καθρέπτες και ζελατίνα μόνοι μας, με ένα υγρό πανί.

-Δεν πλακωνόμαστε "στα γκάζια"! Οι δρόμοι με όλη την γύρη και την σκόνη που έχει μαζευτεί σε αυτούς από την περιορισμένη κυκλοφορία, γλιστράνε αρκετά, ενώ και τα ελαστικά μας έχουν καλυφθεί από μια στρώση παρόμοιων υλικών και πρέπει να κυλήσουν λίγο για να αποκαλυφθεί φρέσκια γόμα στο πέλμα τους.

-Με τόσες μέρες καραντίνα, έχουν ατονήσει τα οδηγικά μας αντανακλαστικά. Θα επανέλθουν σύντομα, αλλά στην αρχή, ας είμαστε λίγο εγκρατείς, μέχρι που να προσαρμοστούμε πλήρως.

-Πολύ μεγάλη προσοχή στους δρόμους, θα βγουν όλοι με φούρια και πολλοί από αυτούς θα έχουν χίλια πράγματα στο μυαλό τους, έχοντας επίσης “ξεχάσει” και αυτοί πως είναι να οδηγούν μέσα στην κίνηση.

-Επίσης, μεγάλη προσοχή σε πεζούς, ποδηλάτες και ζώα, τα οποία αυτή την περίοδο, είχαν προσαρμοστεί σε άλλα δεδομένα, λόγω της περιορισμένης κυκλοφορίας.

Καλή επανένταξη στους δρόμους λοιπόν, προσοχή και το νου μας στα μέτρα προστασίας! Τα καταφέραμε μέχρι εδώ, ας μην φάμε γκολ στις καθυστερήσεις!