Θεαματικό άλμα με μοτοσυκλέτα από τον... James Bond - Πως γυρίστηκε η σκηνή


Δείτε μια συρραφή βίντεο, από το θεαματικό άλμα με μοτοσυκλέτα που έγινε στη Matera -πόλη μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO- της Ιταλίας για τα γυρίσματα του James Bond - No Time to Die, και ας δούμε δυο-τρεις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες μαζί.

  • 23/1/2020

Καταρχήν, το άλμα στην ταινία θα δείχνει τον Daniel Craig (James Bond) να πραγματοποιεί ένα ιδιαίτερα δύσκολο άλμα στα τείχη της Matera, οδηγώντας μια Triumph Scrambler 1200, φορώντας μόνο ένα εκρού κοστούμι, δίχως κράνος και άλλα αξεσουάρ ασφαλείας.

Όπως γνωρίζουμε όμως, η σινεματική απεικόνιση απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα, κι έτσι πολλά από αυτά που θα δείτε έγιναν... κάπως διαφορετικά.

Πρώτα από όλα, το επικίνδυνο άλμα ΔΕΝ κάνει ο Daniel Craig, αλλά ο stunt-double του, Jean-charles Rousseau. Ο Γάλλος κασκαντέρ είναι βετεράνος του είδους, δουλεύοντας στο σινεμά τουλάχιστον από το 2004. Στα credits του περιλαμβάνονται ταινίες του James Bond, της σειράς Mission Impossible, της σειράς Bourne, Fast and Furious, Resident Evil, και πολλές άλλες.

Δεύτερον, ο Rousseau στην εξάσκηση του στο άλμα, φορούσε εξοπλισμό ασφαλείας, και συγκεκριμένα κράνος, μπότες ΜΧ, γάντια, κλπ. Από ότι φαίνεται, στα τελικά γυρίσματα φοράει ΜΟΝΟ κράνος μαζί με επίσημο κοστούμι, ενώ δεν γνωρίζουμε αν θα αφαιρέσουν ψηφιακά το κράνος καρέ-καρέ για την ταινία, ή αν ο stunt-rider έκανε και μία σκηνή ΔΙΧΩΣ κράνος. Πιστεύουμε πως λόγω επικινδυνότητας (πολύ ψηλό άλμα, δίχως σκοινί ή δίχτυ ασφαλείας για τον stunt-rider) και λόγω κανονισμών ασφαλείας, ακόμα και στην τελική σκηνή ο Rousseau θα έκανε το άλμα με κράνος.

Τρίτον, η μοτοσυκλέτα που έκανε το άλμα ο Γάλλος stunt-rider, που στην εμφάνιση μοιάζει με Triumph Scrambler 1200, στα βίντεο ΔΕΝ ακούγεται για δικύλινδρη αλλά για μονοκύλινδρη, και υποψιαζόμαστε πως πρόκειται για ένα καθαρόαιμο ΜΧ μοντέλο πιθανώς 450 κυβικών εκατοστών.

Όπως και να έχει, συγχαρητήρια στον Jean-charles Rousseau για τις ικανότητες και το κουράγιο του.

Ευτυχώς στο τέλος όλα πήγαν καλά.