Ταξίδι 4.800 χιλιομέτρων, με μοτοσυκλέτα 100 ετών!


H ΚΑΤΟΧΗ ΜΙΑΣ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 50 ΕΤΩΝ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑ ΣΚ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΒΟΛΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΡΟΝΟ, ΧΡΗΜΑ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΡΑΚΙ.

  • 6/8/2019

Φανταστείτε τώρα να έχει κάποιος μια μοτοσυκλέτα 100 ετών και να επιχειρήσει ένα ταξίδι σχεδόν 3.000 μιλίων (4.800 χιλιομέτρων!) από την ανατολική στην δυτική ακτή των HΠΑ. Αυτό το εγχείρημα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 3 Ιουλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 6 Αυγούστου. 

Ο τολμηρός και υπομονετικός ταξιδευτής, ονομάζεται Mark Hunnibell και η μοτοσυκλέτα του είναι μια Henderson του 1919. Έμπνευση για την περιπέτεια αποτέλεσε ένα ανάλογο ταξίδι που πραγματοποίησε το 1919 ο σμηναγός της RAF, C.K.Shepherd, επίσης με Henderson, διασχίζοντας από άκρη σε άκρη τις ΗΠΑ, καταγράφοντας την εμπειρία του στο βιβλίο «Across America with Motor-Cycle», το 1922. 

Στην σημερινή αναπαραγωγή του ταξιδιού αυτού, ο Hunnibell (ο οποίος επίσης είναι πιλότος) έχει προσπαθήσει να ακολουθήσει όσο πιο πιστά γίνεται την διαδρομή του Shepherd, ενώ η μοτοσυκλέτα είναι ίδια, μια τετρακύλινδρη σε σειρά Henderson 1.147 κ.εκ. με απόδοση 14 ίππων, τριτάχυτο κιβώτιο και φρένο μόνο στον πίσω τροχό. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη και την πορεία του ταξιδιού αυτού σε πραγματικό χρόνο, στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει ο Hunnibell.