Ταξίδι 1.400 μιλίων με e-μοτοσυκλέτα


Για να γιορτάσει τα πεντηκοστά του γενέθλια, ο Diego Cardenas οδήγησε την ηλεκτρική Harley-Davidson Livewire του από τα σύνορα Μεξικού-Η.Π.Α. στα σύνορα Η.Π.Α.-Καναδά, διανύοντας 2.250+ χιλιόμετρα, στον αυτοκινητόδρομο West Coast Green Highway.

  • 8/7/2020

Στις 30 Ιουνίου του 2020, ο συγκεκριμένος κάτοικος της Καλιφόρνια έλπιζε να γιορτάσει τα 50α του γενέθλια στην Ισπανία, όμως η Covid-19 του άλλαξε τα σχέδια.

Έτσι, αποφάσισε να τα γιορτάσει με διαφορετικό τρόπο, οδηγώντας την ηλεκτρική Livewire του από τα σύνορα Μεξικού-Η.Π.Α. στα σύνορα Η.Π.Α. Καναδά, διανύοντας περισσότερα από 1.400 μίλια, και μπαίνοντας στα βιβλία της ιστορίας.

«Ήθελα να γίνω μέρος της ιστορίας της Harley-Davidson, και τα εγγόνια μου να μιλούν για το πώς ο παππούς τους ήταν ο πρώτος αναβάτης ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας που έκανε αυτό το ταξίδι», είπε ο Cardenas. «Ήθελα να δείξω στον κόσμο το πόσο διαδεδομένοι έχουν γίνει οι σταθμοί ανεφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων, και να εμπνεύσω κι άλλους αναβάτες να στραφούν στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.»

Το πόνημα του Cardenas στέφθηκε με επιτυχία, με τον Καλιφορνέζο να οδηγεί στον West Coast Green Highway (WCGH), που διαθέτει πυκνότατο δίκτυο σταθμών ανεφοδιασμού κάθε 40 με 80 χιλιόμετρα, μεταξύ Washington, Oregon, και California.

Ο Cardenas ξεκίνησε το ταξίδι του στις 22 Ιουνίου του 2020 από το San Ysidro της Καλιφόρνια, για να καταλήξει στις 30 Ιουνίου στο Blaine της Ουάσινγκτον.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ανέβαζε συνεχώς φωτογραφίες και ενημερώσεις στα social media, και συναντούσε φαν της ηλεκτροκίνησης σε κάθε σταθμό.

Επίσης έκανε στάσεις για να απολαύσει τα αξιοθέατα, μαζί με τη γυναίκα του και την οκτάχρονη κόρη του που τον ακολουθούσαν με αυτοκίνητο.

Συγχαρητήρια στον Diego για το ταξίδι του, και ελπίζουμε το δίκτυο των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων να μεγαλώσει ταχύτατα σε παγκόσμια κλίμακα, ώστε περισσότεροι αναβάτες να μπορούν να επιδοθούν σε ανάλογα ταξίδια.