Συνεργασία Piaggio Group & BP για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και leasing μπαταριών


Το Piaggio Group και η BP υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για Σημεία Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων αλλά και για σταθμούς ανταλλαγής άδειων μπαταριών με γεμάτες, στην Ινδία την Ασία, αλλά και στην Ευρώπη.

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 26/10/2021

Το Piaggio Group, η BP και η θυγατρική της τελευταίας στην Ινδία, Jio-bp, θα εξετάσουν τρόπους συνεργασίας ώστε να προσφέρουν περισσότερα Σημεία Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων αλλά και σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών, καθώς και θα εξελίξουν νέες υπηρεσίες όπως το leasing μπαταριών (Battery as a Service / BaaS).

Αρχικά η συνεργασία θα εστιάσει στην Ινδία, ενώ στη συνέχεια θα συνεχιστεί στην Κίνα, την Ινδονησία, το Βιετνάμ αλλά και στην Ευρώπη!

Η BP έχει θέσει στόχο να διαθέτει 70.000 ΣΦΗΟ για το κοινό σε παγκόσμια κλίμακα έως το 2030, ενώ το Piaggio Group διαθέτει ήδη στην γκάμα της το ηλεκτρικό τρίκυκλο Ape, τις Vespa Elettrica, αλλά και το νεοεμφανισθέν ηλεκτρικό scooter Piaggio 1.

Για την ώρα η BP διαθέτει 8.700 ΣΦΗΟ σε Ευρώπη και Βρετανία, ενώ μέχρι το τέλος του 2021, στοχεύει να έχει 250 ταχυφορτιστές στη Βρετανία και 500 στη Γερμανία.