ΜΟΤΟ ΑΝD BIKER ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ
ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ

Συνεργασία Harley-Davidson και Panasonic - App συνδεσιμότητας OneConnect 30/9

 • img

Η συνδεσιμότητα των μοτοσυκλετών της Harley-Davidson από το 2020 θα είναι υπόθεση της Panasonic.Η Αμερικανική εταιρεία ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Panasonic για την εφαρμογή της σουίτας συνδεσιμότητας OneConnect στις μοτοσυκλέτες της.

Αυτή θα συναντάται από το 2020 σε επιλεγμένα μοντέλα της σειράς ως H-D Connect, μια τεχνολογία που ολοκληρώνεται με τη χρήση της εφαρμογής H-D App.

Ο αναβάτης θα μπορεί να βλέπει από την άνεση του κινητού του εκ του μακρόθεν βασικές πληροφορίες για τη μοτοσυκλέτα του, όπως τη στάθμη φόρτισης της μπαταρίας (για το LiveWire) ή την ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ, την υπολογιζόμενη αυτονομία της, πίεση ελαστικών (όπου υπάρχει ο σχετικός αισθητήρας), ride modes, χιλιομετρητές και στατιστικά στοιχεία της βόλτας του.

Επιπλέον για το LiveWire, η εφαρμογή θα προσφέρει και πληροφορίες σχετικά με κοντινούς σταθμούς φόρτισης, καθώς και την πορεία της διαδικασίας σε πραγματικό χρόνο.

Ακόμη, το H-D Connect λειτουργεί και ως προστασία από κλοπή, αφού δίνει στίγμα της θέσης της μοτοσυκλέτας σε χάρτη και στέλνει ειδοποιήσεις στον αναβάτη αν κάποιος επιχειρεί να την παραβιάσει. Ορίζοντας μια συγκεκριμένη ακτίνα γύρω από την παρκαρισμένη μοτοσυκλέτα, ο ιδιοκτήτης θα λαμβάνει και ειδοποίηση εφόσον η καλή του κινηθεί εν αγνοία του εκτός της συγκεκριμένης περιοχής. Σε περίπτωση κλοπής, ο εντοπισμός της μπορεί να γίνει μέσω GPS (συνδρομητική υπηρεσία).

Τέλος, το H-D Connect μπορεί να στέλνει αυτοματοποιημένες υπενθυμίσεις για τις ανάγκες συντήρησης της μοτοσυκλέτας.

Το νέο αυτό σύστημα θα είναι διαθέσιμο στα ακόλουθα μοντέλα: LiveWire, σε όλη τη σειρά Touring (εκτός των Road King και Electra Glide Standard), στα Tri Glide Ultra, καθώς και σε όλη τη γκάμα των CVO μοντέλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣ 3/10

  Kawasaki KLX 230 – Αυτή είναι η τιμή του

  “Ψευδοεντούρο”, “Μικρό Ψηλόφτερο”, “Trail Bike”, “Play Bike”, “Οn-Οffάκι”, το νέο KLX 230 της Kawasaki, μπορεί να χαρακτηριστεί με πολλούς τρόπους.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 2/10

  Mοτοσυκλέτα εμπνευσμένη από σκούπα Dyson

  Ο Saharudin Busri, designer από την Μαλαισία, ο οποίος μεταξύ άλλων αποτελεί τον γενικό διευθυντή του σχεδιαστικού τμήματος της Proton, δημιούργησε ένα φουτουριστικό conceptμοτοσυκλέτας, εμπνευσμένο από μια ηλεκτρική σκούπα.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 1/10

  Απλό και προσιτό σύστημα εκκίνησης με δακτυκλικό αποτύπωμα εξέλιξαν φοιτητές

  Η διπλωματική εργασίας των φοιτητών Wan Amiruddin και Adeeb Aideen που σπούδαζαν σε πολυτεχνική σχολή της Μαλαισίας, αφορούσε σε ένα σύστημα εκκίνησης μοτοσυκλετών, με την χρήση δακτυλικού αποτυπώματος.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 1/10

  Πόση “ζημιά” κάνει ο αέρας στα μάτια μας όταν οδηγούμε;

  Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για το πόσο σημαντικό είναι να προφυλάσσουμε τα μάτια μας όταν οδηγούμε μοτοσυκλέτα. Ο προφανέστερος κίνδυνος, είναι το να χτυπήσουν στα μάτια μας αιωρούμενα σωματίδια ή κάποιο έντομο, με τα αποτελέσματα να είναι πάρα πολύ σοβαρά, τόσο για την...

 • ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣ 30/9

  Tacita - Έτοιμο προς διάθεση το T-Cruiser

  Tο 2017, η ιταλική Tacita, περισσότερο γνωστή για τα ηλεκτροκίνητα off-road μοντέλα της, αποκάλυψε το T-Cruiser, το οποίο, όπως καταλαβαίνει κανείς από το όνομα του, είναι ένα e-μοντέλο σε cruiser – custom σχεδιαστική και κατασκευαστική φόρμα.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 30/9

  Συνεργασία Harley-Davidson και Panasonic - App συνδεσιμότητας OneConnect

  Η συνδεσιμότητα των μοτοσυκλετών της Harley-Davidson από το 2020 θα είναι υπόθεση της Panasonic.Η Αμερικανική εταιρεία ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Panasonic για την εφαρμογή της σουίτας συνδεσιμότητας OneConnect στις μοτοσυκλέτες της.

 • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ 27/9

  ΚΤΜ - Νέα γκάμα μοντέλων με κινητήρα 490 κ.εκ.;

  Το Indian Autos Blog δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο υποστηρίζει πως έχει πληροφορίες για 5 νέα δικύλινδρα μοντέλα της ΚΤΜ στα 490κ.εκ., ένα Duke, ένα RC, ένα Adventure, ένα SMC R / SMR R κι ένα SM T / Enduro R.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 27/9

  Hλεκτροκίνηση στην Ελλάδα - Ειδική επιτροπή θα εξετάσει την "βιωσιμότητα" της

  Η κυβέρνηση προτίθεται τις επόμενες μέρες να ανακοινώσει μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων που να εξετάσει με ποιον τρόπο θα προωθηθεί η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 26/9

  Piaggio - Αρνητική απάντηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για υπόθεση αντιγραφής από την Zhejiang

  Αρνητική ήταν η απάντηση του Γενικού Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου απέναντι στην Piaggio, στην προσφυγή της τελευταίας, για επανεξέταση ενός αιτήματος που είχε τεθεί στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), το 2014.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 26/9

  Έρευνα - Η βραχύχρονη μνήμη ως αιτία ατυχημάτων

  Μια έρευνα που διεξήχθη πρόσφατα στο πανεπιστήμιο του Nottingham της Βρετανίας, κατέδειξε την αστάθεια στην βραχύχρονη μνήμη ως μια από τις αιτίες που οι οδηγοί αυτοκινήτων δεν “βλέπουν” τις μοτοσυκλέτες στον δρόμο.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 25/9

  Kawasaki - Αγόρασε την Bimota!

  Ο ιταλικός τύπος με πρώτο το InMoto.it αποκαλύπτει πως η Kawasaki Heavy Industries -και όχι η ιταλική θυγατρική των 'πρασίνων'- αγόρασε τη Bimota από τους Ελβετούς επιχειρηματίες Marco Chiancianesi και Daniele Longoni!

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 25/9

  Honda - Ανάρτηση που... βλέπει μπροστά!

  Πώς θα σας φαινόταν μια ηλεκτρονική ανάρτηση που να προβλέπει το έδαφος που θα συναντήσει κλάσματα του δευτερολέπτου αργότερα; Η Honda φαίνεται πως το δουλεύει το θέμα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 24/9

  Bosch - Συνθετικά καύσιμα με "ανακύκλωση" του CO2

  Σε πρόσφατο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Bosch, γίνεται μια εκτενής αναφορά στα συνθετικά καύσιμα, στα πλεονεκτήματα τους και στα προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν ώστε η παραγωγή τους να καταστεί βιώσιμη οικονομικά.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 24/9

  Η οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι ήπιας μορφής άσκηση

  Οδηγάς μοτοσυκλέτα; Τότε να ξέρεις ότι χρησιμοποιείς αρκετές μυϊκές ομάδες και ότι μετά από μια ώρα στην σέλα, ακόμα και όταν απλά βολτάρεις, “καις” τουλάχιστον 170 θερμίδες (για αναβάτη μέσου βάρους).

 • NEA KOΣΜΟΥ 23/9

  Ε-Scooter με αυτόνομη ισορροπία – Video

  Είναι η συνισταμένη την οποία φοβούνται περισσότερο όσοι θέλουν να δοκιμάσουν την κίνηση με δύο τροχούς. Η δυναμική –και “εύθραυστη”- ισορροπία, η οποία μπορεί να δυσκολέψει αρκετά τους νέους αναβάτες, ειδικά σε σενάρια όπου η ταχύτητες είναι μικρές ή μεταφέρoυν...