Συναρμολογούμενος BMW Boxer σε κλίμακα 1:2


Την ευκαιρία να συναρμολογήσετε ένα κομμάτι της ιστορίας των δύο τροχών, σας δίνει το kit της γερμανικής εταιρείας Franzis. Αναφερόμαστε φυσικά σε μοντελισμό και συγκεκριμένα στο μοτέρ του θρυλικού R90S της BMW. 

  • 24/4/2019

Ο κινητήρας και τα μέρη του είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και κουμπώνουν / συνδέονται απλά μεταξύ τους, χωρίς χρήση κόλλας, με τη μόνη χρήση εργαλείου που απαιτείται, να είναι αυτή ενός μικρού σταυροκατσάβιδου. 

Φυσικά υπάρχουν οδηγίες, όπου σε 120 σελίδες αποτυπώνεται λεπτομερώς το κάθε βήμα για την συναρμολόγης. Ο κινητήρας όταν ολοκληρωθεί, είναι λειτουργικός, με την έννοια του ότι έχει κινούμενα, παλινδρομικά και περιστρεφόμενα μέρη, όπως ένας κανονικός boxer. Ακόμα και το κιβώτιο είναι λειτουργικό.

Λόγω των διάφανων πλαστικών που χρησιμοποιούνται εξωτερικά,  μπορεί κανείς να παρακολουθήσει όλες τις κινήσεις και τις λειτουργίες που συντελούνται στο εσωτερικό του κινητήρα. Το μέγεθος του δεν είναι μικρό, η 12 κλίμακα σημαίνει διαστάσεις 34 Χ 25,5 Χ 31 εκατοστά, ενώ με την χρήση μπαταριών, το μοτέρ περιστρέφεται και βγάζει ήχο (υποτίθεται σαν boxer), ενώ κόκκινα LED στους κυλίνδρους ανάβουν διαδοχικά, αναπαριστώντας τους χρόνους ανάφλεξης. 

Για να μην γράψετε “τιμούλα;”, σας την λέμε εμείς: 200 ευρώ. Δεν είναι φθηνό αλλά όλοι θα το θέλαμε για το σαλόνι ή το δωμάτιο μας, δεν συμφωνείτε;