SYM DRG 2019 – EICMA


Ανάμεσα στα πολλά νέα και ενδιαφέροντα μοντέλα που παρουσίασε η SYM στην διεθνή ιταλική έκθεση, βρίσκεται και το ολοκαίνουριο DRG, ένα μαζεμένο σε διαστάσεις scooter με sport προθέσεις και υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο.

  • 13/11/2018

Η SYM αντεπιτίθεται σε όλες τις σημαντικές κατηγορίες scooter στην EICMA και το DRG αποτελεί ένα από τα πλέον δυνατά της όπλα έχοντας στο στόχο του το νεανικό κοινό που δίνει έμφαση στην σπορ συμπεριφορά και σχεδίαση.

Το DRG φέρει νέο υγρόψυκτο κινητήρα χωρητικότητας 158 κ.εκ. ο οποίος υπερκαλύπτει ήδη τις προδιαγραφές Euro 5. Η απόδοσή του ανέρχεται στους 15,2 ίππους και η ροπή στα 1,4 κιλά στις 8.000 και 6.000 σ.α.λ. αντίστοιχα. H SYM έχει εξοπλίσει το νέο της μοντέλο και με σύστημα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του κινητήρα, το οποίο και ονομάζει ZRSG (Zero Resistance Starter and Generator System, μειώνοντας ακόμη περισσότερο την κατανάλωση όταν το scooter βρίσκεται σταματημένο στα φανάρια. Παράλληλα το σύστημα λειτουργεί και ως γεννήτρια για τις ανάγκες σε ρεύμα του DRG .

Η συμπεριφορά του νέου scooter της SYM αναμένεται ιδιαίτερα προσεγμένη καθώς η εταιρία προτίμησε την ακριβή λύση ενός αμορτισέρ παράκεντρα τοποθετημένου που υπόσχεται βελτιωμένη συμπεριφορά, ειδικά στον γρήγορο ρυθμό κίνησης. Μπροστά εχει τοποθετηθεί ένα συμβατικό πιρούνι.

Υψηλών προδιαγραφών είναι και τα φρένα με δίσκο διαμέτρου 260 χλστ. εμπρός και δίσκο 230 χλστ. πίσω, οι οποίοι συνεργάζονται με διπίστονη και μονοπίστονη δαγκάνα εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Το ύψος της σέλας ανέρχεται στα 805 χλστ., ενώ οι τροχοί των 13 ιντσών προσφέρουν ευελιξία σύμφωνη με το πνεύμα του DRG και το μικρό μεταξόνιο των 1.390 χλστ.

Από τον εξοπλισμό του scooter ξεχωρίζουν επίσης η έγχρωμη οθόνη υγρών κρυστάλλων, το ABS και η θύρα φόρτισης USB.

Αναμένουμε την άφιξή του επί ελληνικού εδάφους με μεγάλο ενδιαφέρον.