Στο Λουξεμβούργο, η μετακίνηση με τα ΜΜΜ θα είναι δωρεάν!


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2019, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ, ΕΝΩ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΥ, ΕΙΧΕ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΗΛΙΚΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 20 ΕΤΗ.

  • 6/12/2018

Δύο από τους λόγους που η κυβέρνηση του Bettel προχωρά σε αυτή την κίνηση είναι το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην πόλη του Λουξεμβούργου και οι προεκλογικές της δεσμεύσεις όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος.

Μέχρι τώρα τα εισιτήρια για τα ΜΜΜ του Λουξεμβούργου (τρένο, τραμ και λεωφορεία) είχαν πλαφόν στα δύο ευρώ για δύο ώρες χρήση, χρόνος αρκετός για να φτάσει η πλειοψηφία των χρηστών στον προορισμό τους καθώς ολόκληρη η χώρα είναι μόλις 2.585 τ.χλμ. Για να καταλάβετε λίγο καλύτερα τι εννοούμε ολόκληρη η Αττική έχει έκταση 3.808 τ.χλμ.!

Καλή η κίνηση από πλευράς Bettel  για την ελάφρυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο Λουξεμβούργο, αλλά όπως πληροφορούμαστε, η δωρεάν επιβίβαση για όλους θα φέρει και περισσότερους φόρους για τους πολίτες του μικρού κρατιδίου. Τέλος; αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αφορά την πρώτη και δεύτερη θέση στα βαγόνια των τρένων που μέχρι πρότινος χρεωνόταν επιπλέον σε σχέση με την τρίτη θέση.