Στην Μαλαισία η κυβέρνηση προωθεί την ίδρυση νέας μοτοβιομηχανίας!


ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ. 

  • 21/2/2020

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 η κυβέρνηση της Μαλαισίας παρουσίασε κάτι που στην Ελλάδα θα φαντάζει με σενάριο ακραίας επιστημονικής φαντασίας: τη National Automotive Policy 2020 (NAP 2020), δηλαδή την στρατηγική για την εθνική της αυτοκινητοβιομηχανία την ερχόμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με αυτή, σχεδιάζεται ένας βασικός άξονας ανάπτυξης γύρω από την αυτοκινητοβιομηχανία με ορίζοντα ως το 2030 και η οποία προβλέπει τη δημιουργία δύο νέων κατασκευαστών αυτοκινήτου και έναν μοτοσυκλετών.

Αυτές οι νέες βιομηχανίες σχεδιάζονται με απώτερο στόχο την τόνωση της εθνικής οικονομίας, καθώς η λειτουργία τους θα συνεισφέρει στη δημιουργία θέσεων εργασίας άμεσα, όσο και έμμεσα, καθώς οι επιδράσεις τους θα σημάνουν περισσότερη δουλειά και για τους προμηθευτές πρώτων υλών και εξαρτημάτων, αλλά και τόνωση της κατανάλωσης μετά την αγορά (αξεσουάρ, συντήρηση, ρουχισμός, καύσιμα, ασφάλειες κ.ο.κ.).

Το πλάνο παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό της χώρας, Tun Dr Mahathir Mohamad, ο οποίος τόνισε πως, εκτός των άμεσων ωφελειών της αγοράς, ένας στόχος είναι και ανάπτυξη της μηχανολογικής και τεχνολογικής γνώσης στη χώρα.

Native Advertising