Στην Ινδία οι κατασκευαστές διακόπτουν την παραγωγή λόγω Covid


Ολοένα και περισσότερα εργοστάσια σταματούν να παράγουν δίκυκλα, προκειμένου να συνδράμουν στη νέα υγειονομική κρίση που πνίγει την Ασιατική χώρα.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 13/5/2021

Το τελευταίο διάστημα η αλματώδης εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ινδία έχει γονατίσει το εθνικό σύστημα υγείας και έχει προκαλέσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση, από την οποία η βιομηχανία της χώρας δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη.

Έτσι στη διάρκεια του Απρίλη αρκετές κατασκευάστριες μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων αποφάσισαν να κλείσουν τις γραμμές παραγωγής τους προσωρινά, διαθέτοντας πόρους προς το σύστημα υγείας.

Ήδη οι Hero, Honda, Suzuki, Yamaha και Scooter India έχουν αναστείλλει τη λειτουργία των εργοστασίων τους τουλάχιστον ως τα τέλη Μαΐου 2021.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση διαθέτουν το απόθεμα οξυγόνου τους στα νοσοκομεία που στενάζουν από σχετικές ελλείψεις, ενώ η Suzuki Motorcycles India δώρισε και μερικά νέα ασθενοφόρα στο κράτος.

Αναπόφευκτα αυτή η εξέλιξη ενδέχεται να επηρεάσει τις εξαγωγές μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων, μα βέβαια το πρώτο ζητούμενο είναι να ανασχεθεί η πανδημία στην Ινδία, που της κοστίζει μερικές χιλιάδες ζωές καθημερινά και απειλεί να βυθίσει στο χάος και γειτονικές της χώρες, και μετά ασχολούμαστε και με τα υλικά αγαθά.

Σε παγκόσμιο επίπεδο ωστόσο, η εικόνα της αγοράς σκουραίνει καθημερινά, μια με το κόστος των container που δεν λέει να σταματήσει τον ανήφορο, δυο με την παγκόσμια έλλειψη σε ημιαγωγούς και ποιος ξέρει τι άλλο μας περιμένει.