Spy Pics - Triumph Rocket III σε δοκιμές στον δρόμο


Το Motorcycle.com έδωσε στην δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών, στις οποίες εμφανίζεται η μοτοσυκλέτα σε διαδικασία δοκιμών στον δρόμο. Παρά το ότι παρατηρούνται κάποιες συσκευές μέτρησης και καταγραφής δεδομένων στη ουρά και στο ρεζερβουάρ του μοντέλου (έχει και laptop!), η εντύπωση που δίνεται είναι ότι πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα στο τελικό στάδιο της εξέλιξης της. 

  • 11/1/2019

Η δυναμική υπόσταση της νέας έκδοσης, υπογραμμίζεται από τις μικρότερες συνολικά διαστάσεις, το μονόμπρατσο αλλά και τα περιφερειακά, όπως το μεγάλης διαμέτρου USD πιρούνι μπροστά και τις τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες. 

Γενικά η σχεδιαστική προσέγγιση, χωρίς να αποτελεί αντιγραφή βέβαια, θυμίζει Ducati X Diavel, με την “κοντή ουρά”, το μονόμπρατσο, το θηριώδες πίσω ελαστικό και την –όπως φαίνεται “γρήγορη” γεωμετρία, να αποτελούν κοινά χαρακτηριστικά. 

Σε ότι αφορά στον κινητήρα, φαίνεται πως αυτός διατηρεί την τρικύλινδρη στον διαμήκη άξονα διάταξη του, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αύξηση του κυβισμού (!), από τα 2.294 στα 2.500 κ.εκ.! 

Φυσικά το μοτέρ θα πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές Euro5, ενώ ενδιαφέρον θα έχει πως οι μηχανικοί της Triumph θα καταφέρουν να προσδώσουν χαρακτηριστικά ευστροφίας στον θηριώδη κινητήρα, ώστε αυτός να συνάδει με την δυναμική φιλοσοφία του νέου μοντέλου. Ροπή θα έχει πάντως της “αρκούδας” και ίσως να αρκεί μόνο αυτό. 

Αν και δεν υπάρχει προς το παρών επιβεβαίωση ή σχετικές πληροφορίες, η μοτοσυκλέτα θα πρέπει, ή μάλλον καλύτερα θα οφείλει, να έχει ένα πολύ πλούσιο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και η Triumph, μας έχει δείξει ακόμα και από τα νεορετρό της μοντέλα, ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα στον προσφέρει πλουσιοπάροχα τα συστήματα αυτά. 

H παρουσίαση της, δεδομένου του σταδίου εξέλιξης στο οποίο βρίσκεταιμ αναμένεται νωρίτερα από τις εκθέσεις στα τέλη του 2019 και ίσως σε σύντομο χρονικό διάστημα να δούμε το λανσάρισμα της.