Skoda Auto DigiLab - ΒeRider - Xρονομίσθωση e-scooter


H SKODA (SKODA Auto DigiLab) ανακοίνωσε την έναρξη της ΒeRider υπηρεσίας, σε πιλοτικό στάδιο, στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, Πράγα.  Πρόκειται για την δυνατότητα χρονομίσθωσης e-scooter, μέσω εφαρμογής στο κινητό, κάτι ανάλογο με αυτό που γίνεται και με τα e-πατίνια της Lime δηλαδή. 

  • 4/9/2019

Η διαδικασία είναι παρόμοια, χρειάζεται να κατεβάσει κάποιος την εφαρμογή στο κινητό του, να εγγραφεί σε αυτή και στην συνέχεια, μπορεί να εντοπίσει που βρίσκεται το πλησιέστερο “ελεύθερο” e-scooter προς χρήση. 

Όταν ολοκληρωθεί η διαδρομή, ο αναβάτης παρκάρει το scooter στο σημείο του προορισμού του, χωρίς υποχρέωση να το μεταφέρει σε σταθμό φόρτισης, μέχρι που να το χρησιμοποιήσει ο επόμενος αναβάτης κ.ο.κ. 

Προφανώς υπάρχει υπηρεσία, η οποία “μαζεύει” τα scooter για να τους αλλάξει μπαταρίες ή να τα φορτίσει, όταν αυτά μείνουν από ενέργεια. Σε ότι αφορά στην προστασία, στο top case με το οποίο είναι εξοπλισμένα τα e-scooter του BeRider, υπάρχουν δύο Jet κράνη, σε δ μεγέθη medium και Large. Προκύπτουν βέβαια διάφορα ερωτήματα σχετικά με αυτό (υγιεινή, καλή εφαρμογή) αλλά δεν προσφέρονται περισσότερες διευκρινήσεις. 

 Για την εγγραφή και την δυνατότητα χρήσης της εφαρμογής, θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί το 18ο έτος της ηλικίας ενώ απαιτείται επίσης, να αποσταλούν φωτογραφίες της ταυτότητας και του διπλώματος του αιτούντα. 

Τα e-scooter του BeRider, μπορούν να οδηγηθούν με διπλώματα κατηγορίας A1, A2, A και B, πράγμα που σημαίνει ότι ένας οδηγός αυτοκινήτου που δεν έχει ανέβει ξανά σε δίτροχο, τώρα μπορεί να το κάνει… αυτό ορίζει ο νόμος πανευρωπαϊκά βέβαια, δεν ισχύει κατ εξαίρεση για την συγκεκριμένη υπηρεσία μόνο. 

Τα μοντέλα που χρησιμοποιούνται, είναι re-budged Torrot MuVi, ενώ το κόστος για την χρήση ενός από αυτά είναι 5 κορώνες Τσεχίας / λεπτό, δηλαδή 0,19 λεπτά του ευρώ, χωρίς έξτρα χρέωση για τα διανυθέντα χιλιόμετρα. Υπάρχουν επίσης “πακέτα” χρονομίσθωσης για 1, 2  ή 3 ώρες, με χρέωση 9.6, 17.3 και 23.1 ευρώ αντιστοίχως.