Scooter με σύστημα προειδοποίησης για λακκούβες


Τα Flow της ινδικής 22 Motors, είναι μοντέλα scooter με πολύ μεγάλες δυνατότητες διασυνδεσιμότητας, που προσφέρει χαρακτηριστικά “smart” λειτουργίας. 

  • 11/6/2018

Πραγματικά, οι δυνατότητες αυτών των μοντέλων είναι πολύ μεγάλες και όπως συμβαίνει με κάθε σύστημα του οποίου η λειτουργία βασίζεται σε λογισμικό, μπορεί εύκολα να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη.

Κάτι το οποίο ως διαδικασία, δεν έχει σταματήσει για την 22 Motors, αφού ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τα scooter της, θα έχουν δυνατότητα καταγραφής, χαρτογράφησης και ενημέρωσης για τις λακκούβες και τις κακοτεχνίες των δρόμων.

Το πώς επιτυγχάνεται αυτό, είναι σχετικά απλό, κάθε Flow scooter, είναι εξοπλισμένο με GPS και πολλούς αισθητήρες που καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο την κινητική του κατάσταση.

Όταν οι αισθητήρες αυτοί λοιπόν, καταγράψουν απότομη κίνηση στον κάθετο άξονα, τότε μάλλον πρόκειται για λακκούβα και η θέση της, καταγράφεται αυτόματα με το στίγμα του GPS.

Τα δεδομένα στέλνονται σε ένα κεντρικό υπολογιστή της 22 Motors, ο οποίος στη συνέχεια τα αποστέλλει στα υπόλοιπα μοντέλα του στόλου. Αν ένας αναβάτης, προσεγγίσει το σημείο στο οποίο έχει καταγραφεί λακκούβα, τότε λαμβάνει έγκαιρα οπτική και ηχητική σχετική ειδοποίηση.