Royal Enfield Μeteor - Κατοχύρωση ονόματος που..."ψυλλιάζει" για KX


Στην EICMA του 2018, η Royal Enfield είχε παρουσιάσει το θεαματικό concept KX, ένα πανέμορφο bobber σε vintage ύφος. Τώρα, η ινδική εταιρεία κατοχύρωσε το όνομα «Meteor», όνομα που είχε φορέσει παλαιότερο μοντέλο της, και πολλοί σπεκουλάρουν πως πρόκειται για το ΚΧ που οδεύει στην παραγωγή.

  • 10/5/2019

Το Meteor 500 είχε παρουσιαστεί από την τότε βρετανική Enfield το 1952, με εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα. Ένα χρόνο αργότερα, ο μετεωρίτης φόρεσε κινητήρα 692 κ.εκ. και ονομάστηκε Super Meteor, ενώ μια δεκαετία αργότερα, η μοτοσυκλέτα αντικαταστάθηκε από το Interceptor.

Το μόνο αδιάσειστο στοιχείο αυτή τη στιγμή είναι το όνομα, ενώ οι εικασίες δίνουν και παίρνουν για το ποια μοτοσυκλέτα θα το «φορέσει». Θα είναι μήπως μια ακόμα δικύλινδρη στα 650 κ.εκ. για να δημιουργήσει έτσι τριάδα, μαζί με τις Continental GT και Interceptor 650; Ή μήπως θα δούμε επιτέλους το ΚΧ στην παραγωγή, με μεγαλύτερο κυβισμό από τα 650άρια; Αν ναι, πιθανότατα να φέρει έναν ολοκαίνουργιο V2 στα 838 κ.εκ. με απόδοση 90hp, όπως είχε ανακοινωθεί στην παρουσίαση του KC Concept.

Από ότι φαίνεται, η Royal Enfield επεκτείνει τη γκάμα της με ταχείς ρυθμούς, στοχεύοντας τις παγκόσμιες αγορές, και αναμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες κινήσεις της.