ΜΟΤΟ ΑΝD BIKER ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ
ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ

Royal Enfield - Ποντάρει πολλά στην ηλεκτροκίνηση! 28/11

 • img

Ποιος θα το περίμενε ότι η εταιρεία που είχε συνδέσει πιο πολύ από κάθε άλλη το όνομα της με τις κλασικές (ούτε καν νεορετρό) μοτοσυκλέτες, να “την ψάχνει” με την ηλεκτροκίνηση!

Οι εποχές αλλάζουν όμως και τα τελευταία χρόνια η Royal Enfield έχει μπει σε μια τροχιά  ραγδαίας ανάπτυξης. Νέα μοντέλα, ίδρυση R & D εγκαταστάσεων, κατασκευή ν γραμμών παραγωγής και χάραξη μιας στρατηγικής, που στοχεύει τόσο στις αναπτυσσόμενες αγορές, όσο και στην δύση.

Μέσα σε όλα αυτά, τον Μάρτιο του 2018, έγινε για πρώτη φορά γνωστό, ότι η Royal Enfield εξελίσσει ηλεκτροκίνητο μοντέλο! Από μόνο του σαν είδηση αυτό δεν λέει και πάρα πολλά πάντως, καθώς θα μπορούσε να αποτελεί ένα μικρό σε μέγεθος side-project για διερευνητικούς σκοπούς, χωρίς κάποια συνέχεια.

Ωστόσο οι δηλώσεις του –τότε- προέδρου της Royal Enfield, σχετικά με το θέμα, έδειξαν ότι οι προθέσεις της εταιρείας ήταν σοβαρές. Η αποχώρηση του προέδρου όμως και οι αλλαγές στην ηγεσία της εταιρείας το καλοκαίρι, ίσως να άλλαζαν τα σχέδια, αλλά με βάση τα πρόσφατα λεγόμενα του νέου CEO, Vinod Dasari, ο στόχος παραμένει ο ίδιος.

Η Royal Enfield συνεχίζει την εξέλιξη του ηλεκτροκίνητου μοντέλου, η οποία λαμβάνει χώρα στο R & D τμήμα της εταιρείας στην Βρετανία, ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα πρωτότυπο του χρόνου, στο Μιλάνο.  

Το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας συμπεριλαμβάνει τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα και ποντάρει πολλά πάνω σε αυτά, θεωρώντας ότι αποτελούν μια σημαντική παράμετρο για την επίτευξη του στόχου διπλασιασμού του τζίρου.

Η ανάπτυξη την γκάμας αυτής θα έχει δύο σκέλη, με προσιτά μοντέλα που θα απευθύνονται στις αναπτυσσόμενες αγορές και “premium” σειρά, για Eυρώπη και ΗΠΑ. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι το concept ΚΧ, ίσως να αποτελέσει τον πρώτο φορέα μπαταριών και ηλεκτρικού μοτέρ, απευθυνόμενο στις δυτικές αγορές.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • NEA ΑΓΟΡΑΣ 6/12

  Harley-Davidson Freedom Promise - Αγοράζεις σήμερα

  [Δελτίο Τύπου] Οδήγησε την ελευθερία σου σε άλλο επίπεδο. Μόλις λίγες ημέρες έχουν απομείνει για τον ερχομό των Χριστουγέννων και η Harley-Davidson κατάφερε να μας ξαφνιάσει ευχάριστα για άλλη μία φορά, φέρνοντας την “μαγεία” των γιορτών ακόμη πιο κοντά. Και ο λόγος...

 • ΝΕΑ ΜΟΝΤΛΕΑ 6/12

  Royal Enfield Regalé Bobber - Πανέμορφο custom

  Διά χειρός της Ινδικής EIMOR Customs, το δικύλινδρο Interceptor μεταμορφώνεται σε πολυτελές Bobber.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 5/12

  Rossi και Hamilton αλλάζουν θέσεις!

  Νωρίτερα, τον Οκτώβριο, είχαν κυκλοφορήσει οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την... αλλαξοθεσία μεταξύ των Valentino Rossi και Lewis Hamilton.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 4/12

  O Marc Marquez

  Ο στόλος των 7 πανάκριβων BMW M Awards που έχει κατακτήσει στις ισάριθμες σεζόν του στη μεγάλη κατηγορία φτιάχνουν ένα αξιοζήλευτο γκαράζ - χωρίς ούτε ένα Honda!

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 4/12

  LED πινακίδες για επισήμανση επικίνδυνων σημείων - Ένας διαφορετικός τρόπος σήμανσης

  Πριν την κλήση και πολύ πριν το ατύχημα, μια πινακίδα μπορεί να σώσει ζωές. Η Αγγλική εταιρεία TWM κατασκευάζει κάθε λογής πινακίδες...

 • NEA ΑΓΟΡΑΣ 3/12

  Υamaha - Νέος τιμοκατάλογος μοντέλων

  Η Ελληνική αντιπρόσωπος της Yamaha, Μοτοδυναμική Α.Ε. ανακοινώνει τον νέο της τιμοκατάλογο με μερικές αλλαγές και δύο προσθήκες.

 • NEA ΜΟΝΤΕΛΑ 3/12

  MV Agusta - Στα σχέδια προσιτή γκάμα στα 350-500 κ.εκ.

  Από το καλοκαίρι ήταν γνωστό ότι η MV Agusta, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαίων κατασκευαστών, προχώρησε στην σύναψη συμφωνίας με ασιατική κατασκευάστρια, για την δημιουργία μιας νέας γκάμας μικρών κυβισμών, σε προσιτή τιμή.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 2/12

  EE για το "τέλος του κύκλου ζωής των οχημάτων" και στις μοτοσυκλέτες

  Τον Σεπτέμβριο του 2000, η ΕΕ εξέδωσε μια οδηγία που αφορούσε στο “τέλος του κύκλου ζωής των οχημάτων”. Ήταν ο “οδηγός” τον οποίο οι κατασκευαστές θα ακολουθούσαν, προκειμένου τα μελλοντικά οχήματα να κατασκευάζονται με τρόπο τέτοιο, ώστε να...

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 2/12

  Επαναστατική φόρτιση μπαταριών σε 10 λεπτά!

  Αμερικανικό Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε πως ανακάλυψε μια νέα μέθοδο που μπορεί να επαναφορτίσει 300-500 χιλιόμετρα αυτονομίας σε 10 μόλις λεπτά στις μπαταρίες λιθίου-ιόντων.

 • NEA MONTΕΛΑ 29/11

  Royal Enfield Himalayan 2020

  Η παρουσία του στα adventure είναι ξεχωριστή. Το μονοκύλινδρο Himalayan, δεν είναι λουσάτο και πολυτελές όπως τα περισσότερα μοντέλα της κατηγορίας και προβάλει έναν σκληροτράχηλο, λιτό και απέριττο χαρακτήρα, όντας έτοιμα να ριχτεί στα “δύσκολα”.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 29/11

  Τράκτορας της Mercedes-Benz με ειδικά εξελιγμένο σύστημα για τον εντοπισμό δίτροχων

  Μπορεί τα ηλεκτροκίνητα πατίνια να αντιμετωπίζονται αρνητικά από τους περισσότερους χρήστες των δρόμων, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσικλετιστών, ωστόσο οι αναβάτες τους ανήκουν και αυτοί στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, όπως και εμείς Τελικά έχουμε περισσότερα κοινά, παρά...

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 28/11

  Royal Enfield - Ποντάρει πολλά στην ηλεκτροκίνηση!

  Ποιος θα το περίμενε ότι η εταιρεία που είχε συνδέσει πιο πολύ από κάθε άλλη το όνομα της με τις κλασικές (ούτε καν νεορετρό) μοτοσυκλέτες, να “την ψάχνει” με την ηλεκτροκίνηση!

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 28/11

  Η μότο - περιηγήτρια Jacqui Furneaux έρχεται στην Ελλάδα

  Η Βρετανίδα που έγινε παγκοσμίως γνωστή από το ταξιδιωτικό βιβλίο της '

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 27/11

  Θα γίνουν οι μοτοσυκλέτες στο μέλλον... καταδότες;

  Η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μοτοσυκλέτας (FEMA), σε πρόσφατο άρθρο της, φέρνει στην επικαιρότητα ένα καίριο ζήτημα που δύναται να προκύψει εξαιτίας των νέων τεχνολογιών διασυνδεσιμότητας που εφαρμόζονται στα νέα δίτροχα.

 • NEA ΑΓΟΡΑΣ 27/11

  Μεγάλη προσφορά "Black Friday" στο Symphony ST 125

  Κάνε δικό σου το Symphony ST125i CBS στη μοναδική Black Friday προσφορά των 1.745 ευρώ (από 2.045 ευρώ), και με 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ με 0 ευρώ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ