Royal Enfield Bullet Trial Works Replica


H Royal Enfield παρουσιάζει μια νέα έκδοση του αειθαλούς Bullet, με τον τίτλο Trial Works Replica που εξηγεί ακριβώς και τη λογική της.

  • 4/6/2019

Τη δεκαετία του 1950 η Royal Enfield βρισκόταν στον αφρό της τεχνολογίας και σε μια ένδοξη σελίδα της ιστορίας της ο 18χρονος τότε Άγγλος αναβάτης, Johnny Brittain, κέρδισε με μια Bullet 350 International Six Days Trial.

Σε ανάμνηση αυτού του σπουδαίου κατορθώματος – που αποτέλεσε εφαλτήριο για αρκετές ακόμη νίκες σε χωμάτινους αγώνες της εποχής – αλλά και του πρόσφατου θανάτου του Brittan στις 7 Μαρτίου 2019 σε ηλικία 87 ετών, η Royal Enfield κατασκεύασε δύο εκδόσεις του θρυλικού της μονοκύλινδρου roadster που μιμούνται την αγωνιστική Trial του τότε.

Ουσιαστικά πρόκειται για δύο μεταποιημένες Bullet, στις οποίες δεν αλλάζουν τα δομικά στοιχεία τους (πλαίσιο, κινητήρας, αναρτήσεις, φρένα), αλλά απλά εμπλουτίζονται με τον τυπικό εξοπλισμό που θα περίμενε κανείς να δει στη μοτοσυκλέτα του Brittain.

Η αρχή γίνεται με ένα ψηλό τιμόνι, εξάτμιση που βγαίνει ψηλά στην ουρά, μονόσελο με σχάρα πίσω, λάστιχα διπλής χρήσης, σίτα στο φανάρι, ποδιά κινητήρα και πολλές μικρές λεπτομέρειες – όπως το μαξιλαράκι στο τιμόνι.

Η Trial Works Replica κατασκευάζεται και στις δύο εκδόσεις του Bullet, δηλαδή με τον μονοκύλινδρο κινητήρα σε 350 και 500 cc, ξεχωρίζοντας μεταξύ τους από το χρώμα του πλαισίου: στο 350 αυτό είναι ανοδιωμένο κόκκινο, ενώ στο 500 πράσινο.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν αυτές οι εκδόσεις πρόκειται να εξαχθούν και εκτός Ινδίας.