ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ

Ricky Zoom - Cartoon με μοτοσυκλέτες 20/9

  • img

Όσοι είναι γονείς, θα γνωρίζουν τα σύγχρονα παιδικά animation που έχουν ως ήρωες «ζωντανά» αυτοκίνητα, όπως τις ταινίες Cars, ή τη σειρά Blaze στο Nickelodeon. Ανάλογα animation έχουν γίνει και για τρένα, αεροπλάνα, πλοία και ελικόπτερα, ενώ το Ricky Zoom είναι το πρώτο σύγχρονο animation (από ότι γνωρίζουμε) με ήρωες «ζωντανές» μοτοσυκλέτες.

Όταν λέμε «ζωντανές» μοτοσυκλέτες, εννοούμε πως οι ήρωες του κινούμενου σχεδίου είναι μοτοσυκλέτες που έχουν στόμα και μάτια, αλλά και ανθρώπινη προσωπικότητα.

Ο κεντρικός ήρωας είναι ο Ricky Zoom, μια μικρή κόκκινη διασωστική μοτοσυκλέτα, ενώ δίπλα του θα βρούμε τους φίλους του, Loop Hoopla (μια MX μοτοσυκλέτα), Scootio Wizzbang (μια σκουτερίνα με μηχανικές γνώσεις) και DJ Rumbler (μια τρίκυκλη γουρούνα, ναι από εκείνες τις επικίνδυνες, που έχει μάλιστα και... βίντσι).

Μαζί περνούν διάφορες περιπέτειες, ενώ οδηγούν (τους εαυτούς τους) σε δρόμο και πίστα, δοκιμάζοντας νέα stunts και γενικά διασκεδάζοντας.

Ζουν στην πόλη Wheelford, μια πόλη με κατοίκους μόνο «ζωντανές» μοτοσυκλέτες. Μέσα από το κινούμενο σχέδιο οι δημιουργοί του προσπαθούν μέσα από τη διασκέδαση να περάσουν μηνύματα για τη φιλία, την αλληλεγγύη, την αυτοπεποίθηση, τη μάθηση, την οικογένεια, κλπ.

Η σειρά Ricky Zoom έκανε πρόσφατα ντεμπούτο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και πιθανότατα να τη δούμε και στην Ελλάδα. Σημειώστε πως ήδη κυκλοφορεί Ricky Zoom app / παιχνίδι για smartphones.