ΜΟΤΟ ΑΝD BIKER ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ
ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ

Ρεκόρ Guinness - Το πιο "γρήγορο" κατακόρυφο σε μετοσυκλέτα 5/9

  • img

Ναι, υπάρχει τέτοιο ρεκόρ και είναι καταχωρημένο στο βιβλίο Guinness, αυτό άλλωστε παρακίνησε και τον 30χρονο Marco George από το Fleet του Hampshire, στην Βρετανία, για να κάνει την απόπειρα κατάρριψης του.

Η προσπάθεια έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Elvington, στο βόρειο Yorkshire, με την ταχύτητα που θα έπρεπε να υπερβεί ο Marco, να είναι τα 30 μ.α.ω, δηλαδή τα 48 περίπου χλμ./ώρα, ένω εκτελεί κατακόρυφο, πάνω σε μοτοσυκλέτα που κινείται.

Ο ρέκορντμαν, ο οποίος είναι μηχανικός ρομποτικής και ερασιτέχνης stunt rider, είχε προηγουμένως κάνει την προετοιμασία του, με ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμού, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του, το πιο δύσκολο απ όλα΄ήταν ο περιορισμός των κινήσεων λόγω της δερμάτινης ολόσωμης φόρμας που φορούσε, για αυτό και εξασκήθηκε στα κατακόρυφα στο σπίτι του, ντυμένος έτσι.

Στην πρώτη “επίσημη” διαδρομή, κατάφερε να διαλύσει το ρεκόρ, κάνοντας κατακόρυφο ενώ η μοτοσυκλέτα του πήγαινε με κλειδωμένο το γκάζι, με 68 μ.α.ω. (109,4 χλμ./ώρα), ωστόσο μετά από παρότρυνση ενός φίλου του, προσπάθησε και δεύτερη φορά, σπάζοντας το δικό του, λίγων λεπτών ρεκόρ, με 76,17 μ.α.ω. δηλαδή, 122,59 χλμ./ώρα.

Θα προσπαθούσε για περισσότερα, αλλά όπως εξηγεί ο ίδιος, είχε δεσμευθεί απέναντι στην μητέρα του να μην το τραβήξει στα άκρα.

Συγχαρητήρια λοιπόν!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ