Rally Dakar 2020 - Επίσημα στη Σαουδική Αραβία!


Σας είχαμε ενημερώσει για τις φήμες περί μετακόμισης του Rally Dakar από τη Νότια Αμερική στη Σαουδική Αραβία, και τώρα ήρθε η επίσημη ανακοίνωση του διοργανωτή που επιβεβαιώνει τις φήμες και κάνει λόγο για νέο, το τρίτο, κεφάλαιο στην ιστορία του θεσμού.

  • 16/4/2019

Μετά από 30 χρόνια εξερεύνησης της Αφρικής, και μετά από 10 ακόμα χρόνια στα εντυπωσιακά τοπία της Νότιας Αμερικής, το μεγαλύτερο ράλι του κόσμου ετοιμάζεται να κάνει το μεσανατολικό ντεμπούτο του, στην Σαουδική Αραβία.

Ας δούμε τι είπε ο David Castera, νέος Διευθυντής του Dakar: «Εξετάζοντας τις αναμνήσεις μου ως αγωνιζόμενος στο Dakar, πάντα είχα στο μυαλό πως αυτό το Rally, περισσότερο από οποιονδήποτε αγώνα, περιείχε τον παράγοντα της ανακάλυψης, ένα ταξίδι στο άγνωστο. Είμαι ενθουσιασμένος από την μετακόμιση του ράλι στη Σαουδική Αραβία, και είμαι πεπεισμένος πως αυτό το συναίσθημα μοιράζονται όλοι οι αναβάτες, οδηγοί και συνοδηγοί. Ως Διευθυντής του event, είναι μια τεράστια πρόκληση το να αντιμετωπίζω ένα άγραφο χαρτί, με αμέτρητες δυνατότητες.»

Δηλώσεις έκανε και ο Abdulaziz bin Turki AlFaisal Al Saud, Πρόεδρος της Αθλητικής Αρχής της Σαουδικής Αραβίας, μέσα στις οποίες ξεχωρίσαμε και τα εξής: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι το Rally Dakar, ένα event με παγκόσμια απήχηση έρχεται στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και την Μέση Ανατολή για την πρώτη φορά. Με τη φιλοξενία του Rally Dakar, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε μια απίστευτη και αξέχαστη εμπειρία για τους οδηγούς καθώς θα ανακαλύπτουν την ομορφιά της φύσης της Σαουδικής Αραβίας, και ένα μοναδικό θέαμα σε παγκόσμια κλίμακα.»

Περισσότερα νέα στις 25 Απριλίου 2019, όπου και θα γίνει η επίσημη πρώτη παρουσίαση του Rally Saudi Arabia 2020… ε, του Rally Dakar 2020 στη Σαουδική Αραβία.