R.I.P. William Dunlop - Η κατάρα της οικογένειας συνεχίζεται


Μερικές μόλις ώρες πριν, στα απογευματινά δοκιμαστικά της 7ης Ιουλίου προ του αγώνα Skerries 100 στην County Dublin ο 32χρονος William Dunlop έχασε τη ζωή του μετά από ατύχημα που συνέβη υπό αδιευκρίνιστες, ως τώρα, συνθήκες.

  • 9/7/2018

Ήταν γιος του Robert και ανηψιός του Joey, των δύο θρυλικών αδελφών Dunlop που αμφότεροι έδωσαν τις ζωές τους σε αγώνες σε δημόσιους δρόμους. Πρώτος έφυγε ο βασιλιάς του Isle of Man, Joey Dunlop, σε αγώνα στην Εσθονία το 2000 – διατηρώντας ακόμα τον θρόνο του ως πολυνίκης του ΤΤ με 26 νίκες. Ο Robert χάθηκε το 2008 στα δοκιμαστικά του Northwest 200 στη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο αδελφός του William, Michael, είναι μάλλον το πιο γνωστό εν ενεργεία μέλος της οικογένειας, έχοντας διατελέσει επί μακρόν ταχύτερος αναβάτης του Νησιού και με 18 νίκες στην καριέρα του στο ΤΤ βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης των πολυνικών, πίσω από τον John McGuinness που έχει 23 και φυσικά τον θείο Joey.

Γεννημένος στο Ballymoney, Co. Antrim, ο William συμμετείχε σε αγώνες Road Racing από το 2000 και μετρούσε 108 νίκες σε Ιρλανδικούς αγώνες, καθώς και αρκετές σε διεθνείς όπως το Northwest 200 και το Ulster Grand Prix. Στο Isle of Man TT έτρεχε από το 2006 ως το 2017, μετρώντας πέντε βάθρα και καμιά νίκη, ωστόσο στον φετινό αγώνα αποφάσισε να μη συμμετάσχει συνεπεία προηγούμενου τραυματισμού. Όπως παραδέχτηκε αργότερα, στην πραγματικότητα ήθελε να είναι κοντά στην έγκυο σύζυγό του που εκείνη την εποχή αντιμετώπιζε κάποιες δυσκολίες υγείας. Άπαξ και όλα μπήκαν στον δρόμο τους, ο Dunlop επέστρεψε στην αγωνιστική δράση.

Ως μέλος της ομάδας Temple Golf Club Racing, έτρεχε με τη Yamaha YZF-R1 ως το μοιραίο συμβάν στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα), στο τμήμα Sam's Tunnel των 4.7 χιλιομέτρων του αώνα Skerries 100.

Ως τραγική σύμπτωση, ο πρόωρος χαμός του William Dunlop ήρθε μόλις πέντε μέρες μετά τη 18η επέτειο θανάτου του Joey Dunlop.