Προσοχή, κυκλοφορεί "μαϊμού" προστατευτικός εξοπλισμός


Το φαινόμενο των “μαϊμού” προϊόντων, δηλαδή των φθηνών απομιμήσεων επώνυμων αντικειμένων, έχει κάνει την εμφάνιση του και στον μοτοσυκλετιστικό προστατευτικό εξοπλισμό. 

  • 2/5/2019

Τα προϊόντα αυτά, μιμούνται την σχεδίαση και τα χρώματα των αυθεντικών, ωστόσο τα υλικά τους, η ποιότητα κατασκευή τους και –το κυριότερο- η προστασία που προσφέρουν, είναι… χάλια μαύρα. 

Αυτές οι φθηνές απομιμήσεις, δεν πληρούν καμία προδιαγραφή ασφαλείας ή πιστοποίηση  και δεν έχουν περάσει από κανέναν απολύτως ποιοτικό έλεγχο. Ως εκ τούτου, όχι μόνο δεν προστατεύουν, αλλά μπορεί να αποτελέσουν και τα ίδια αιτία  ατυχήματος, λόγω κακής εφαρμογής και κακής ποιότητας κατασκευής.  

Μιλάμε για κράνη, jackets, γάντια και μπότες, με λογότυπα, ονομασίες και γραφικά ακριβώς ίδια με τα αυθεντικά. Πως μπορείτε να προστατευτείτε απέναντι σε αυτό; 

Πρώτα απ΄ όλα χρησιμοποιώντας απλή λογική! Οι υπερ-ευκαιρίες στο 1/10 (και βάλε) της τιμής των αυθεντικών θα πρέπει να σας ψυλλιάζουν. Κανένας δεν τρελάθηκε για να πουλάει πολύ κάτω από το κόστος παραγωγής, μην παραμυθιάζεστε!

Θα πρέπει να ελέγχετε πάντα, τον έμπορο ή το διαδικτυακό κατάστημα που διαθέτει μια τέτοια “ευκαιρία”. Κάντε ένα ψάξιμο στο διαδίκτυο. Υπάρχουν κριτικές; Υπάρχει φυσική διεύθυνση; Πόσα χρόνια βρίσκονται στην αγορά; Μην ντραπείτε να κάνετε ερωτήσεις.

Οι περισσότεροι εξ αυτών των διαδικτυακών πωλητών είναι “νέοι”, αφού αλλάζουν τα profile τους πολύ συχνά και επίσης δεν προσφέρουν δυνατότητα επιστροφής των προϊόντων. Συνήθως, χωρίς βέβαια να είναι απόλυτο, η “έδρα” των πωλητών αυτών βρίσκεται στην Κίνα και σε χώρες της ΝΑ Ασίας. 

Επίσης, ένα άλλο στοιχείο, είναι ότι η γκάμα τους είναι πολύ περιορισμένη, δηλαδή έχουν μονοψήφιους αριθμούς διαθέσιμων προϊόντων σε κράνη, γάντια, jacket κ.ο.κ. 

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στις αγορές σας από το διαδίκτυο, όπου ισχύει περισσότερο από κάθε αλλού το “ότι λάμπει, δεν είναι χρυσός”.