Πως θα ήταν ένα "χωμάτινο" Versys;


ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΟΥΤΕ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ “ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΣΤΟ AKASHI”.

  • 3/3/2020

Πρόκειται για δύο σχέδια που παρήγγειλε το Γερμανικό περιοδικό Motorrad στην Αγγλική Kardesign προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για την οπτική επένδυση σχετικού άρθρου στο τελευταίο του τεύχος.

Η δε λογική του άρθρου είναι “αν η Kawasaki το έφτιαχνε να πως θα ήταν...”, αλλά εδώ προσθέτουμε εμείς και μιαν απορία: γιατί δεν το έχει ήδη φτιάξει;

Η αλήθεια είναι πως η γενιά πραγματικά μεσαίων on-off μοτοσυκλετών όπως τα παλαί ποτέ Honda Transalp ή τα Kawasaki KLE έχει εκλείψει πια, αφήνοντας τη Suzuki να παίζει μπάλα μόνη με το V-Strom 650. Στο μεταξύ, η κατηγορία που κάποτε αποκαλούσαμε “μεσαία” σήμερα έχει ανέβει πάνω από τα 800 κυβικά με τιμές που πριν δέκα χρόνια είχαν οι μεγάλες Adventure – οι οποίες πια με τη σειρά τους κοστίζουν όσο ένα μικρό σπίτι.

Για την Kawasaki θα ήταν –εικάζουμε από την ασφάλεια του γραφείου μας– απλή υπόθεση να μεταλλάξει το Versys και σε μια on-off εκδοχή και εδώ έχουμε δύο προτάσεις ενός αναγνωρισμένου σχεδιαστή (Kar Lee), μια με το παραδοσιακό ατσάλινο πλαίσιο του Versys και μια άλλη με αλουμινένιο δύο δοκών.

Ωραία σχέδια, αλλά ας μην κρατήσουμε και την αναπνοή μας μέχρι να βγει. Πάντως αν η Kawasaki μας έκανε ένα τέτοιο δωράκι, αρκετοί ανάμεσά μας να ένιωθαν τσιμπήματα και πεταλουδίτσες στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ στήθους και στομάχου.

Πηγή: Kardesign (Facebook) μέσω Motorrad