Piaggio-Zongshen G150S


Η συνεργασία των δύο γιγάντων φέρνει ένα ολοκαίνουργιο μοτέρ για σκούτερ.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 3/1/2022

Η Piaggio έχει βρει μια σταθερή και ικανότατη συνεργάτιδα στο πρόσωπο της κινεζικής Zongshen, η οποία διευκολύνει την πρόσβαση στην αγορά της Κίνας και ευρύτερα της Ασίας - στα πλαίσια της οποίας έχουμε δει εντυπωσιακές προτάσεις, όπως το πρωτότυπο Zongshen Cyclone RA9 Concept με τον V2 κινητήρα των Shiver και Dorsoduro στα 987 cc.

Ο νέος κινητήρας που παρουσιάστηκε στην Κίνα ωστόσο απέχει παρασάγγας από τον μεγάλο δικύλινδρο των 112 ίππων και αφορά μια μονάδα που προορίζεται για καθημερινά σκούτερ.

Με χωρητικότητα 150 cc και απόδοση 15.5 hp και 1.5 kgm, ο τετράχρονος μονοκύλινδρος G150S με τον ένα εκκεντροφόρο και τετραβάλβιδη κεφαλή έρχεται να λειτουργήσει ως αντίπαλο δέος στα Honda PCX και Yamaha NMAX, εξοπλισμένο με σύστημα start-stop.

Είμαστε σε αναμονή για τα πρώτα μοντέλα που θα χτιστούν πάνω στον ίδιο κινητήρα, καθώς και να δούμε ποια από αυτά θα αφορούν τη γκάμα της Piaggio και τις ευρωπαϊκές αγορές. Αν υπάρχει μέλλον προς δυσμάς γι’ αυτή τη μονάδα, εύλογα θα πρέπει να περιμένουμε και μια έκδοση 125 cc για την κατηγορία διπλωμάτων οδήγησης Α1.

Πηγή: Mega Chinamotor