Piaggio MP3 300 HPE 2019 – EICMA


Η σειρά MP3 έχει πουλήσει περισσότερες από 170.000 μονάδες από τότε που παρουσιάστηκε και η ιταλική εταιρία για να συνεχίσει πάνω σε αυτή την επιτυχημένη εμπορική πορεία παρουσίασε το νέο MP3 300 HPE που τοποθετείται κάτω από τα maxi σε μέγεθος μοντέλα της σειράς.

 

  • 8/11/2018

Το νέο τρίκυκλο scooter της ιταλικής εταιρίας φέρει αρκετά πιο δυναμική σχεδίαση που το διαφοροποιεί αρκετά και από το γνωστό Yourban και βρίσκεται πιο κοντά στα πρότυπα των μεγαλύτερων MP3. Κάτω από τη σέλα υπάρχει αρκετός χώρος σύμφωνα με την Piaggio για να τοποθετήσετε δύο κράνη jet, ενώ η σέλα φέρει ελατήριο και έτσι μπορεί να στέκεται όρθια μόνη της.

Τα μεγάλα νέα αφορούν την τελευταία εξέλιξη του 300άρη κινητήρα της Piaggio. Ο μονοκύλινδρος τετραβάλβιδος κινητήρας φέρεί πλέον τα αρχικά HPE (High Performance Engine) που τον διαχωρίζουν από τις προηγούμενες εκδόσεις λόγω των αλλαγών που πραγματοποίησαν οι μηχανικοί της Piaggio.

Πλέον από τα 278 κ.εκ. παράγονται 24,6 ίπποι και 2,5 κιλά ροπής στις 7.750 και 6.500 σ.α.λ. αντίστοιχα με την αύξηση για την δύναμη και την ροπή του μοτέρ να ανέρχεται σε ποσοστό στο 16% και 9% αντίστοιχα, έναντι της προηγούμενης έκδοσή του. Η Piaggio ανακοινώνει παράλληλα ότι βελτιωμένη παρουσιάζεται και η κατανάλωση, λόγω της βελτιωμένης θερμοδυναμικής απόδοσης και των μειωμένων τριβών. Η κεφαλή αλλά και το πιστόνι έχουν ανασχεδιαστεί, μεγαλύτερες παρουσιάζονται οι βαλβίδες που ελέγχονται από έναν εκκεντροφόρο, ενώ νέο είναι και το μπεκ του ψεκασμού.  Νέο είναι και το μπουζί, ενώ από το σχεδιαστήριο πέρασε και ο αυλός εισαγωγής.

Πλήρως ανασχεδιασμένο παρουσιάζεται και το CVT κιβώτιο με τη νέα κλιμάκωση, τα μέρη του οποίου κατασκευάζονται από νέα υλικά, όπως και ο ιμάντας του, με στόχο την μείωση του παραγόμενου θορύβου. Τον έλεγχο του μοτέρ έχει αναλάβει η νέα κεντρική μονάδα MIUG4 ECU της Magneti Marelli.

Το νέο Piaggio MP3 300 HPE θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την στάνταρ και την

Sport, με την τελευταία να διαφοροποιείται στις λεπτομέρειες που έχουν πιο δυναμική σχεδίαση.

Τέλος το Piaggio MP3 300 HPE συνοδεύεται από την πλατφόρμα συνδεσιμότητας MIA της ιταλικής εταιρίας, επιτρέποντας την σύνδεση του scooter με smartphone.