Peugeot e-Metropolis concept


Παίζοντας εντός έδρας, η Peugeot είναι πρακτικά η μόνη εταιρεία που δείχνει τα καινούργια της μοντέλα στο Mondial de la Moto στο Παρίσι. Εκεί, ένα από τα εκθέματα πού τράβηξαν άφθονη προσοχή είναι η ηλεκτρική εκδοχή του γνωστού τρίτροχου σκούτερ Metropolis.

  • 5/10/2018

Το e-Metropolis είναι προς το παρόν ένα πρωτότυπο, αλλά πλέον αυτοί οι πειραματισμοί δε γίνονται μόνο για τα μάτια του κόσμου, αφού πια όλοι οι κατασκευαστές προετοιμάζονται για το μετά-2020 τοπίο, όπου αναμένεται να πιεστεί νομοθετικά η αγορά για μια απότομη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση.

Οι Γάλλοι δεν ανακοίνωσαν ακριβή χωρητικότητα για τη μπαταρία του, αλλά οπωσδήποτε δεν είναι μικρή, δεδομένου ότι παρέχει (ονομαστικά) αυτονομία 200 χιλιομέτρων, με ιπποδύναμη 49 ίππων και τελική ταχύτητα 135 km/h.

Τα λίγα στοιχεία που γνωρίζουμε αφορούν την ύπαρξη ενός ενσωματωμένου φορτιστή 3 kW, ενώ στις φωτογραφίες απολαμβάνουμε κι ένα αμορτισέρ Öhlins TTX, καθώς και άφθονο ανθρακόνημα σε διάφορα σημεία του.

Επί του παρόντος οι πληροφορίες είναι ελάχιστες και μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να παρουσιαστεί η έκδοση παραγωγής για να έχουμε πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά στα χέρια μας.