Παρουσίαση Ducati DesertX στην Σαρδηνία


Η παρουσίαση της νέας DesertX της Ducati έγινε στην Σαρδηνία, σε ένα μέρος όπου έχουμε βρεθεί ξανά για την ανάλογη της Multistrada 1260 Enduro.

  • ΤΑΚΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
  • 6/5/2022

Μία τελείως νέα μοτοσυκλέτα που είδαμε αρχικά στην έκθεση EICMA του 2019, μας αποκαλύφθηκε δίπλα στο ηλεκτρικό AUDI RS Q e-Tron που τερμάτισε στο φετινό Rally Dakar, σε μία κοινή παρουσίαση για δημοσιογράφους μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου. Δίπλα στο e-Tron, μία DesertX σε ειδικό χρωματισμό, με γραφικά γκρι-μαύρα-κόκκινα, που δυστυχώς δεν θα φτάσει στην γραμμή παραγωγής, αφού αποτελεί ειδική έκδοση μόνο για την περίσταση.

Η επιλογή της Σαρδηνίας έγινε αφενός γιατί βρίσκεται στην Ιταλία και η Ducati ως ιταλικό εργοστάσιο, τιμά την χώρα καταγωγής της, αφετέρου γιατί επιτρέπεται η οδήγηση off road στους δασικούς χωματόδρομους που διαθέτει σε μεγάλη έκταση.

Έτσι, η τελείως νέα Ducati DesertX, θα ήταν διαθέσιμη στους δημοσιογράφους για οδήγηση σε άσφαλτο και χώμα, σε δασικούς χωματόδρομους και ορεινούς επαρχιακούς, για μία πλήρη εικόνα της διπλής χρήσης την οποία καλείται να κάνει.

Με νέο πλαίσιο, νέες πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της KYB με διαδρομές στα 250 χιλιοστά, κινητήρα προσαρμοσμένο από το Ducati Mutistrada 950 στους 110 ίππους, ακτινωτούς τροχούς 21 /18 ιντσών με tubeless ελαστικά, καθαρά adventure θέση οδήγησης και εργονομία, αλλά και πλήθος νέων ηλεκτρονικών, η νέα DesertX, θα δοκιμαζόταν στο κατάλληλο πεδίο.