Παράβαση για ρεκόρ! - 11.000 ευρώ πρόστιμο, κατάσχεση οχήματος και πολλά άλλα...


Η ποινή που δέχτηκε ο 25χρονος από τη Νάπολη πρέπει να είναι νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Τι μπορεί να έκανε ο ευγενής αυτός νέος για να τιμωρηθεί έτσι;

  • 2/3/2020

Το απόγευμα της Παρασκευής 7/2 το περιπολικό της Ιταλικής αστυνομίας εντόπισε έναν αναβάτη σκούτερ να κινείται στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Νάπολης χωρίς κράνος. Του έκαναν σήμα να σταματήσει, προσωρινά τους αγνόησε, αλλά λίγο αργότερα αναγκάστηκε να σταματήσει στα διόδια που του έκλειναν τον δρόμο.

Μόλις το περιπολικό σταμάτησε πίσω του, ξαφνικά έκανε αναστροφή με το Honda SH300i, διέσχισε γρήγορα τα διόδια ανάποδα και ξαναμπήκε στον αυτοκινητόδρομο προκαλώντας κομφούζιο, αφού τώρα κινιόταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε και προς στιγμήν ο νεαρός ξέφυγε. Μόνο που οι αρχές τον είχαν πλέον σε πλάνα από δεκάδες κάμερες και έτσι γρήγορα βρέθηκε και συνελήφθη.

Από την έρευνα προέκυψε πως, όχι μόνο οδηγούσε χωρίς κράνος και έκανε όσες παραβάσεις έκανε, αλλά δεν είχε ούτε ασφάλεια, ενώ κυκλοφορούσε με ένα δίπλωμα που δεν ήταν στο όνομά του.

Η λυπητερή ήταν όνομα και πράγμα: κατάσχεση του σκούτερ, αφαίρεση διπλώματος οδήγησης, 20 πόντοι ποινής στο δίπλωμα (όταν το ξαναπάρει πίσω) και συνολικά πρόστιμα που φτάνουν τα €10,771 για τις παραβάσεις του: κράνος, αντίθετο ρεύμα, υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνοι ελιγμοί, οδήγηση χωρίς δίπλωμα και ασφάλεια, αντίσταση και διαφυγή από τον έλεγχο – και φανταζόμαστε πως θα έχει και μερικά ακόμη ψιλά στο κατηγορητήριό του.