Παγκόσμιος θρήνος για τον Nicky Hayden


Ο κόσμος της μοτοσυκλέτας πενθεί για τον άδικο χαμό του πρώην πρωταθλητή του MotoGP, έπειτα από τον θανάσιμο, όπως εξελίχθηκε, τραυματισμό του σε ατύχημα κατά τη διάρκεια προπόνησης στην ακτή της Αδριατικής.

  • 23/5/2017

Ο Αμερικανός, πρώην πρωταθλητής του MotoGP, Nicky Hayden, στάθηκε άτυχος, αφήνοντας την τελευταία του πνοή πέντε ημέρες έπειτα από το ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης προπόνησής του με ποδήλατο στην ακτή της Αδριατικής. Διεεμβόλιστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο και ο ίδιος υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

"Είναι με μεγάλη θλίψη για τη Red Bull Honda να πρέπει να ανακοινώσει ότι ο Nicky Hayden υπέκυψε σε τραυματισμούς που προκλήθηκαν ενώ οδήγησε το ποδήλατό του την περασμένη Τετάρτη", ανέφερε η ομάδα του, Honda Wolrd Superbike.

"Ο Νίκι πέθανε το απόγευμα στις 19.09 (τοπική ώρα) στο νοσοκομείο Maurizio Bufalini στην Τσεζένα. Η αρραβωνιαστικιά του Jackie, η μητέρα Ρόου και ο αδερφός Tommy ήταν στο πλευρό του.

Ο 35χρονος είχε υποβληθεί σε εντατική θεραπεία για να αντιμετωπιστεί η σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, καθώς χτυπήθηκε από αυτοκίνητο ενώ προπονούνταν με το ποδήλατό του κατά μήκος της ακτής της Αδριατικής της Ιταλίας.

Η δύναμη της πρόσκρουσης ήταν τόσο δυνατή που έσπασε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Οι υποστηρικτές της MotoGP Dorna συμμετείχαν σε αφιερώματα από όλο τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού για το «Kentucky Kid» που κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο του 2006 για την Honda.

"Ένας αληθινός πρωταθλητής εντός και εκτός πίστας, ήταν ο Hayden", είπαν.

"Είναι μια μεγάλη απώλεια για τα paddocks και τα εκατομμύρια των θαυμαστών του σε όλο τον κόσμο και περισσότερο στους οικείους του".

Το τελευταίο ιατρικό δελτίο από το νοσοκομείο, με ημερομηνία 20 Μαΐου, δήλωνε ότι ο Hayden παρέμεινε σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας της σοβαρής εγκεφαλικής βλάβης που υπέστη στο ατύχημα.

Ο Hayden συμμετείχε για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα MotoGP στην Ισπανία τον Σεπτέμβριο του 2016 ως stand-in για τον τραυματισμένο Αυστραλό Jack Miller στην ιδιωτική ομάδα Marc VDS Honda. Εκκίνησε σε 216 αγώνες μεταξύ 2003 και 2015, κερδίζοντας τρεις.

"Αν και πρόκειται για μια προφανώς θλιβερή στιγμή, θα θέλαμε όλοι να θυμούνται τον Nicky στην πιο ευτυχισμένη του (στιγμή), να οδηγεί μια μοτοσικλέτα", πρόσθεσε ο αδελφός του Tommy στη δήλωση της ομάδας.

"Ονειρευόταν ως παιδί να είναι pro rider και όχι μόνο το πέτυχε αυτό, αλλά κατάφερε επίσης να φτάσει στο αποκορύφωμα του άθλημά του, και να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής. Όλοι είμαστε τόσο περήφανοι για αυτό".

Οι ιταλικές εφημερίδες ανέφεραν τη Δευτέρα ότι οι ανακριτές βρήκαν βίντεο για το ατύχημα από μια φωτογραφική μηχανή σε ένα σπίτι που βλέπει στο δρόμο.

Είπαν ότι οι εικόνες «δείχνουν» ότι ο Χάιντεν δεν κατάφερε να σταματήσει σε μια διασταύρωση και χτυπήθηκε καθολικά από το αυτοκίνητο που περνούσε εκείνη την κακιά στιγμή...