Παγκόσμιο ρεκόρ: Οδήγηση σε 13 χώρες σε λιγότερο από 20 ώρες!


Ο συνεργάτης και φίλος του BIKEIT για πολλά χρόνια, Thierry Sarasyn από το Βέλγιο, (θα βρείτε πολλά άρθρα του στο website μας) πέτυχε ένα παγκόσμιο ρεκόρ, οδηγώντας την μοτοσυκλέτα του σε 13 χώρες σε λιγότερο από 20 ώρες!

  • ΤΑΚΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
  • 1/7/2022

Ο αρχισυντάκτης και ιδιοκτήτης του περιοδικού μοτοσυκλέτας Motorniews.be, έθεσε το όριο να σπάσει ένα ρεκόρ οδήγησης, κάτι στο οποίο ο τόπος κατοικίας του τον βολεύει - θα πρέπει να πούμε. Αν για παράδειγμα ξεκινούσε από την Ελλάδα, θα ήταν πολύ δύσκολο μέσα σε αυτές τις ώρες να περάσει 3 ή 4 χώρες, ενώ με αφετηρία το Βέλγιο, κάτι τέτοιο φαίνεται πιο βατό.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι το ταξίδι ξεκίνησε από την Τσεχία, πάνω σε μία MV Agusta Turismo Veloce, με την οποία ο Thierry οδήγησε στην Σλοβακία, στην Ουγγαρία, την Κροατία, την Σλοβενία, την Ιταλία, την Αυστρία, το Λιχτεστάιν, την Ελβετία, την Γαλλία, την Γερμανία, το Λουξεμβούργο, και το Βέλγιο. Η διαδρομή ήταν τέτοια, ειδικά σχεδιασμένη, ώστε να αρκεί το ''πάτημα τροχού'' στην χώρα, και να σημειώσουμε, πως το Λουξεμβούργο έχει διάμετρο σχεδόν 200 χιλιόμετρα, ενώ το Λιχτεστάιν είναι ουσιαστικά ένα πέρασμα από ένα χωριό.

Ουσιαστικά, το ρεκόρ θα μπορούσε να ανέβει σε αριθμό, και να προστεθούν δύο ακόμη χώρες, όπως για παράδειγμα η Ολλανδία που βρίσκεται δίπλα στο Balen, στην πόλη όπου ζει ο Thierry, μία απόσταση Αθήνα - Πάτρα, αλλά ο δημοσιογράφος ήθελε απλά να το καταρρίψει, και όχι να το κάνει ακατόρθωτο για τον επόμενο.

Για την αποστολή αυτή, κατανάλωσε 120 λίτρα καυσίμου, οδήγησε 1750 χιλιόμετρα απόστασης με μέση ωριαία τα 87χλμ/ώρα.

Το παγκόσμιο ρεκόρ καταγράφηκε από το επίσημο Legenstracking system, όπως και η διαδρομή και οι στάσεις, ενώ το Guinness World Record δεν αναγνωρίζει τέτοιες προσπάθειες που γίνονται σε δρόμους ανοιχτής κυκλοφορίας, για λόγους ασφαλείας.