Όλο και περισσότερες Βρετανίδες στους δύο τροχούς


Tην ευχάριστη είδηση της αύξησης του ποσοστού των γυναικών που επιλέγουν την μοτοσυκλέτα ως μέσο μετακίνησης στις ΗΠΑ, έρχεται να συμπληρώσει μια ανάλογη αύξηση που σημειώνεται στην Βρετανία. 

  • 10/1/2019

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα βρετανική ασφαλιστική εταιρεία το 8% από το σύνολο των συμβολαίων για μοτοσυκλέτες, ανήκουν σε γυναίκες. 

Η ανάλυση των στοιχείων όμως έδωσε και άλλες πληροφορίες, διαμορφώνοντας έτσι το μέσο προφίλ της Βρετανίδας αναβάτριας. Η μοτοσυκλέτα που είναι πρώτη στην προτίμηση των βρετανίδων, είναι το Honda CBF125F, ενώ ακολοθούν το Honda CBR125R και το Yamaha YBR125. 

Tα μοντέλα μέχρι 125 κ.εκ. είναι αυτά που κυριαρχούν στις προτιμήσεις των ηλικιών 17-44, ενώ σε ότι αφορά στους μεγαλύτερους κυβισμούς, που αποτελούν προτίμηση της ηλικιακής ομάδας 45-54, Triumph Bonneville T100M, Kawasaki ZX-6R, Suzuki SV650S, Kawasaki ER-6F και Triumph Street Triple R, αποτελούν τα δημοφιλέστερα μοντέλα. 

Κάποια άλλα στοιχεία που προέκυψαν, είναι ότι το πιο κοινό όνομα των Αγγλίδων αναβατριών είναι Sarah, η πιο κοινή ιδιότητα είναι αυτή της φοιτήτριας, ενώ ο τόπος κατοικίας που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό, είναι το Surrey.