Ο Valentino Rossi στο Dakar 2020!


Ο Valentino Rossi έχει πολλάκις εκφράσει την αγάπη του (και) για τους αγώνες αυτοκινήτων κι έχει δοκιμάσει ουκ ολίγες φορές την τύχη του. Εκτός του ετήσιου ραντεβού στο Monza Rally που πάντα δίνει το παρόν, έχει δοκιμάσει αγώνες WRC με Ford, Peugeot και Subaru, ενώ έχει κάνει και τις απαραίτητες δοκιμές F1 με Ferrari στο παρελθόν.

  • 16/1/2019

Πρόσφατα, ερωτηθείς αν θα έτρεχε ποτέ στο Dakar, δεν το είχε απορρίψει απαντώντας με ένα προφανές “ναι, γιατί όχι”, αλλά ένας φίλος του ήταν αυτός που άναψε τα φιτίλια.

Ο λόγος για τον Καταριανό, Nasser Al-Attiyah, με το εξόχως εντυπωσιακό βιογραφικό: Οδηγός ράλι (με δύο νίκες σε Dakar), ολυμπιονίκης (χάλκινο μετάλλιο το 2012 στη σκοποβολή skeet) και σεΐχης (ξάδερφος του Εμίρη του Κατάρ). Πέραν όλων αυτών, είναι και προσωπικός φίλος του Rossi, για τον οποίον έριξε τη μπομπίτα του σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι RTL:

“Ναι, ήμουν σε επαφή με τον Valentino Rossi και θα του άρεσε να τρέξει στο Dakar. Τον προσκάλεσα να το δοκιμάσει και είμαι σίγουρος πως θα λάτρευε να αγωνιστεί εδώ.”

Φυσικά στη συνέχεια ο δημοσιογράφος προσπάθησε να εκμαιεύσει πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, ρωτώντας τον αν θα δούμε τον Ιταλό στο Dakar 2020, για να πάρει ένα αναπάντεχα αβίαστο “Ναι” με την επιβεβαίωση πως αυτό θα συμβεί με ένα Toyota.

Κοινώς, ο Al-Attiyah επιβεβαίωσε πως ο Rossi καλοβλέπει ένα Dakar σε βαθμό που ίσως και έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για του χρόνου.

Ούτως ή άλλως ο αγώνας γίνεται σε μια περίοδο που οι αναβάτες MotoGP, όχι απλώς δεν κάνουν τίποτε, αλλά δεν τους επιτρέπεται καν να καβαλήσουν τις εργοστασιακές τους μοτοσυκλέτες, οπότε για τον Rossi δε θα ήταν και τόσο δύσκολο να βρεθεί στη θέση του οδηγού ενός αγωνιστικού Toyota στον διασημότερο αγώνα ράλι.