Ο ACEM εκφράζει την ανησυχία του για την έλλειψη ημιαγωγών


Απηχώντας τις δηλώσεις των προμηθευτών της βιομηχανίας αυτοκινήτου πάνω στην συνεχιζόμενη έλλειψη ημιαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών Μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη ACEM εκφράζει την ανησυχία του για την κατάταση και στη βιομηχανία της μοτοσυκλέτας.

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 30/9/2021

Σε γράμμα που απέστειλε στον Επίτροπο της E.E., Thierry Breton, ο ACEM καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποστηρίξει τα πρόσφατα (σσ. πιθανώς αναφέρεται στο γιγαντιαίο νέο εργοστάσιο ημιαγωγών της Bosch στη Γερμανία, κόστους 1 δις ευρώ) και μελλοντικά εγχειρήματα για να βρεθούν επιπρόσθετες προμήθειες ημιαγωγών για όλο τον κατασκευαστικό τομέα οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της βιομηχανίας μοτοσυκλετών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ACEM, Antonio Perlot χαιρέτισε τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια τοπικοποίηση της παραγωγής στρατηγικών εξαρτημάτων στην Ε.Ε., ενώ την ίδια ώρα υπογράμμισε πως ένα όραμα μέσης ή μακράς διάρκειας δεν θα λύσει την επείγουσα ανάγκη για ημιαγωγούς που βιώνουμε επί του παρόντος.

Ο ACEM πιστεύει πως η Ε.Ε. θα συνεχίσει να συνδιαλέγεται με τους αντίστοιχους φορείς σε άλλες περιοχές του κόσμου, όμως τώρα η ανάγκη είναι επιτακτική για να βρεθούν άμεσα τα εξαρτήματα που χρειάζονται ώστε η Ε.Ε. να πιάσει τους στόχους που έχουν τεθεί για την Πράσινη Συμφωνία.

Ελπίζουμε να μην δούμε και τα εργοστάσια μοτοσυκλέτας να μειώνουν ή να σταματούν την παραγωγή λόγω έλλειψης ημιαγωγών, όπως έχει ήδη γίνει με αρκετά εργοστάσια αυτοκινήτου.