Norton - Υποψήφιος αγοράστής λίγο πριν το "λουκέτο"


Με τους κλυδωνισμούς στην Norton να συνεχίζονται και το “καράβι” να κινδυνεύει να βουλιάξει ανά πάσα στιγμή, έχουμε επιτέλους και μια αχτίδα φωτός μέσα σε όλο αυτό το θυελλώδες σκηνικό.

  • 10/3/2020

Αν και η Norton έχει μπει σε διαδικασία επιτήρησης, με την διαχείριση των οικονομικών της να γίνεται από εταιρεία ορκωτών λογιστών, τα πράγματα δεν είναι απαραίτητο να καταλήξουν σε λουκέτο και ρευστοποίηση.

Μεταξύ άλλων γίνονται επαφές και διαβουλεύσεις με πιθανούς νέους επενδυτές, οι οποίοI και θα αναλάβουν να τραβήξουν την Norton από την πορεία της προς την άβυσσο. Οι συζητήσεις αυτές είναι βέβαια μυστικές, για ευνόητους λόγους, ωστόσο, όπως αποκάλυψε πρόσφατα το βρετανικό περιοδικό Superbike, στις συνομιλίες αυτές εμπλέκεται και το όνομα του Steve Murray, που αποτέλεσε και τον μεγαλύτερο επενδυτή της Norton, κατά την αναγέννηση της.

Ο Murray, ο οποίος είναι λάτρης των μοτοσυκλετών και έχει μηχανολογικό υπόβαθρο σε ότι αφορά στην κατάρτιση του, φέρεται πως είχε επενδύσει τις οικονομίες μια ζωής (ευκατάστατης), δηλαδή ένα εκατομμύριο λίρες στην Norton, ενώ στην συνέχεια της βραχύβιας λειτουργίας της, “έριξε” άλλες 500.000 λίρες για να την υποστηρίξει.

Ο Murray είχε διευθυντική θέση στην Norton, μέχρι που παραιτήθηκε, αφού δεν άντεχε άλλο τον “αυταρχικό” όπως τον χαρακτήρισε τρόπο, με τον οποίο λειτουργούσε ο Stuart Garner, στο “¨τιμόνι” της εταιρείας. Το ενδιαφέρον του Murray για την Norton φαίνεται πάντως πραγματικό, καθώς αν η εταιρεία κατεβάσει οριστικά ρολά, τότε θα δει την τεράστια επένδυση του να εξανεμίζεται.