Νέος κινητήρας από την Harley-Davidson


Το Motorcycle.com δημοσίευσε μια σειρά τεχνικών διαγραμμάτων, που απεικονίζουν λεπτομερώς τον νέο V2 της Harley-Davidson, που θα εξοπλίσει τα μελλοντικά Pan America, Streetfighter και Custom.

  • 10/4/2019

Ο υγρόψυκτος κινητήρας είναι ένας V2 60 μοιρών, κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο για την αμερικάνικη φίρμα, που είναι παγκόσμια γνωστή για τον εμβληματικό V2 των 45 μοιρών της.

Από την άλλη, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πρωτιά, καθώς η HD έχει εξοπλίσει τόσο το V-Rod όσο και τα Street 500 & Street 750 με V2 60 μοιρών –η συγκεκριμένη διάταξη απαντάται μόνο στους υγρόψυκτους κινητήρες της φίρμας.

Η Harley-Davidson έχει δώσει ενδείξεις για 3 ίσως και 4 διαφορετικούς κυβισμούς για τον εν λόγω κινητήρα, με την Pan America να πιστεύεται πως θα διαθέτει 1.250 κ.εκ. -όπως και η Custom- ενώ το Streetfighter 975 κ.εκ.. Παράλληλα στα σκαριά ίσως έχουμε και κυβισμό 750 κ.εκ., αλλά και έναν ακόμα μεγαλύτερο από της Pan America.

Περιμένουμε τις πρώτες μοτοσυκλέτες με τον συγκεκριμένο κινητήρα να φτάσουν στις παγκόσμιες αγορές είτε το 2020, είτε το 2021.